Hvad er nemt, og hvad er svært, når vi taler om at tilberede forretter? For det er da helt klart, at der findes både nemme og svære forretter at tilberede, og så er der også alle dem midt imellem. Ét er sikkert – en nem forret er også en hurtig forret. Altså i hvert fald arbejdstiden – det gør ikke noget, den f.eks. skal stå på køl længe. Så meget desto bedre, for så kan du måske lave den i god tid i forvejen. Herunder har vi valgt en række forretter, som vi synes, er (forholdsvist) nemme at tilberede.
![Avocado med rejer](https://www.hurtigmums.dk/wp-content/uploads/2018/07/avocado-med-rejer.jpg)
Avocado med rejer – Det er både nemt og hurtigt at lave halve avocadoer med rejer – i hvert fald hvis du ikke skal pille rejerne selv. Du skal ikke lave denne forret i god tid i forvejen, for så får avocadomosen en mindre appetitlig farve, også selvom der er citronsaft i den.
![blinis](https://www.hurtigmums.dk/wp-content/uploads/2019/01/blinis.jpg)
Blinis – Du kan gøre fyldet klar i forvejen til de små, russiske pandekager, som du kan stege på en blinis- eller pletpande og toppe med lækre sager. Du kan faktisk også lave de små pandekager på forhånd og så lune dem i ovnen, inden de skal serveres, for det er pandekagerne, der stjæler tiden her.
![Bruschetta](https://www.hurtigmums.dk/wp-content/uploads/2016/02/Bruschetta.jpg)
Bruschetta – Disse sprøde brød spises som antipasto i Italien – altså på godt dansk: forret. Hvis du selv vil bage brødet, hører forretten ikke til de hurtigste, men hvis du køber et ciabattabrød eller lignende, så er forretten hurtigt klar til servering. Brødene skal serveres varme, så de skal tilberedes lige inden servering.
![forret med laks](https://www.hurtigmums.dk/wp-content/uploads/2017/12/forret-med-laks.jpg)
Forret med laks – Hører du til dem, der godt kan lide at lave det meste i forvejen, så er denne forret lige noget for dig. Laksen skal køle af i mindst en time, men kan sagtens tåle at stå på køl i længere tid. Salat, dressing, rejer og asparges kan også sagtens gøres klar i forvejen.
Gazpacho – Den kolde suppe fra Spanien egner sig godt som en forret. Hvis du tilbereder den rigtigt, får du en smagseksplosion uden lige. Da suppen serveres kold, giver det sig selv, at den skal laves i god tid i forvejen, så den kan nå at få den rigtige temperatur.
Græsk salat – Syv gode ting vendt sammen til en salat – det er hurtigt, og det er nemt. Forretten kan laves i forvejen, da den serveres kold – evt. med et stykke godt brød til. Pisk også en lækker olie-eddike-dressing sammen til at hælde over. Ca. en del eddike og tre dele olie, og så skal den bare krydres efter smag.
Kartoffelpandekage – Har du rester, kan du sagtens servere dem for din gæster til forret – som f.eks. disse kartoffelpandekager. Du kan selvfølgelig også lave kartoffelmosen til formålet – og evt. gerne i god tid. Kartoffelpandekagerne kan toppes med alt fra tomatsalsa til røget laks – ting som kan tilberedes i forvejen og anrettes i sidste øjeblik.
Kartoffelsuppe – Rigtig mange supper er perfekte at servere som forret. Og så har de fleste af dem den fordel, at de kan tilberedes i forvejen og varmes og anrettes lige inden servering. Det gælder også for denne kartoffelsuppe med chili, ost og timian, som toppes med rå porreringe og serveres med et lækkert brød til.
Høns i asparges – Høns i asparges i tarteletter er en god, gammeldags, dansk forret. Og hvis ikke du har planer om at kaste dig ud i at lave tarteletterne selv, så er den heller ikke specielt vanskelig at tilberede. Fyldet kan laves på forhånd og varmes, inden det fyldes i de lune tarteletter.
Hønsesalat – Det giver lidt sig selv, at da denne hønsesalat er en kold anretning, kan den tilberedes i god tid, inden gæsterne ankommer. Den kan serveres i en croissant sammen med lidt grøn salat, et par tomatbåde og måske lidt ristet bacon, eller du kan servere den – som vi gjorde i 80’erne – på en ananasring.
Krabbesalat – Krabbesalat er en af de mere kostbare forretter, du kan servere. I hvert fald hvis du bruger ægte krabbekød. Du kan også bruge eller supplere med surimi, og det er stadig en superlækker forret. Anret den i portionsglas – ligesom en gammeldags rejecocktail – eller kom den ind i en croissant.
Lakseruller – Jo færre ingredienser, jo nemmere er det som regel at have med at gøre. I denne forret er der kun fire ingredienser – ost, tortilla, salat og laks. Derudover skal du lige have en citron på lager, som du kan servere i både til retten. Lakserullen skal ligge på køl i mindst ½ time.
Maskeret blomkål – Du skal ikke lave denne ret i forvejen, for den skal serveres varm, og opvarmet blomkålshoved er ikke velegnet til gæstemad. Til gengæld tager det ikke mere en ½ times tid at lave retten, så du når det nok. Blomkålen er maskeret med rejer og dildsauce og evt. bacon, hvis det skal være luksusudgaven.
Rejecocktail – Alle elsker rejecocktail! Den klassiske forret i 60’erne og 70’erne og vel også lidt i starten af 80’erne. Du kan servere den traditionelt med den populære røde dressing, eller du kan lave en mere moderne variant, som den du får opskriften på her. Du får selvfølgelig også opskriften på den røde dressing.
Rejesalat – Mange mayonnaise- og frokostsalater egner sig fortrinligt til forretter. Du skal bare anrette dem lidt mere festligt. Det gør sig også gældende for rejesalaten her, der er serveret i en croissant sammen med lidt snittet grøn salat. Du får flere idéer til, hvordan du kan anrette rejesalaten, når du klikker dig ind på opskriften.
Spinatvafler – Spinatvafler er en alsidig spise. De kan både bruges som tilbehør til hovedretten eller som en lækker forret. Du kan lave dejen på forhånd, men du skal helst stege vaflerne i sidste øjeblik, da de ellers bliver bløde. Server vaflerne med laks, peberrodscreme eller blandede grøntsager alt efter smag.
Tapas – Det er sjovt at lave tapas, men det kan også være tidskrævende. Nu er tapas jo ikke decideret en ret, men består af mange små, valgfrie anretninger. Så hvor tidskrævende og svært, det bliver at tilberede, afhænger helt af, hvilke tapas du vælger at servere. Du får fire forslag, når du klikker dig ind på opskriften.
Thaisuppe med rejer – Du kan sagtens servere denne thailandske suppe som forret. Du skal bare ikke servere en ”fuld” portion. Små portioner og evt. en slice fladbrød til. Suppen er fyldt med god smag fra kokosmælk, karrypasta, lime, fiskesovs og stegte rejer samt frisk koriander – hvis du kan lide det, ellers kan du bruge bredbladet persille.
Tunmousse – Tunmousse går langt tilbage i tiden. Helt tilbage til 80’erne. Du skal helt sikker tage den ind i din samling af opskrifter på forretter, for den smager sindssygt godt. Du kan lave den med smør, og få den fuldfede smag, eller du kan lave den lidt mindre fedtholdige med husblas. Du får begge opskrifter.
Tunsalat – Hjemmelavet tunsalat er ren forkælelse af dine gæster. Gå ikke på kompromis ved at købe den i dagligvarebutikken. Det kan ikke betale sig – hverken med hensyn til smagen eller prisen. Servér den i en croissant eller sandwich. Du får flere forskellige forslag til tunsalat, når du klikker dig ind på opskriften.
Varmrøget laks – Røget laks smager bare skønt. Og det kan bruges på rigtig mange forskellige måde. Her får du en opskrift på en forret med en rygeostcreme og rå agurke- og løgtern. Laks, rygeost og garniture serveres på et stykke brød. Skær brødet i små frække faconer for et festligt udtryk.
Ærtesuppe – Ærtesuppe kan serveres enten kold eller varm til forret. Det er klart, at den kolde er perfekt, hvis du gerne vil lave din suppe i god tid, men du kan også genopvarme den, hvis den skal serveres varm. Få forslag til flere slags ærtesupper og flere slags toppinger ved at klikke på opskriften.