Nytåret og julen konkurrerer lidt om førstepladsen for årets største fest, afhængig af hvem du spørger. Men uanset hvad, så er nytåret en begivenhed, der skal fejres. Med fyrværkeri, bordbomber, festligt tøj, hatte, larm og mad. Festlig mad og lækker mad.
Mangler du idéer og inspiration, så får du her forslag til anretninger, du kan servere nytårsaften – årets sidste dag!
Lakseroulade – den traditionelle forret
Lakseroulade er én af mine favoritter inden for forretter med laks. Kombinationen af røget laks, frisk dildcreme og sprød spinat er simpelthen intet mindre end genial. Forretten skal i fryseren, for at dildcremen kan stivne, så du skal i gang i god tid inden servering. Find opskriften ved at klikke på link eller billede.
Tunsalat – den afslappede forret
Tunsalat imellem to stykker ristet brød eller i en croissant sammen med lidt radiser, salat, tomater og dild er også en skøn nytårsforret. Den kræver ikke megen forberedelse, hvis du køber ”etuiet” og blot laver tunsalaten. Hvordan du gør det, kan du finde ud af ved at klikke på linket i starten af teksten eller på billedet herunder.
Vietnamesiske forårsruller – den alternative forret
Vietnamesiske forårsruller skaber stemning i selskabet. Her laver man hver især selv sin forret, så alt du skal gøre, er at skære, snitte og klargøre de ingredienser, der skal være til rådighed til forårsrullerne. Find inspiration ved at klikke på linket eller billedet.
Culottesteg – den traditionelle hovedret
Culottesteg er en festmiddag uden lige, hvis den er perfekt stegt. Det kan så være svært, for nogle vil have den rød, andre rosa og andre igen gennemstegt. En culottesteg skal være rosa – ikke for rød og ikke grå. Klik på linket eller billedet for at finde ud af, hvordan du steger en perfekt stegt culottesteg, og hvad du kan servere til.
Chateaubriand – den afslappede hovedret
Chateaubriand til en afslappet nytårsmiddag for to – eller flere naturligvis. Det tager ikke så lang tid at lave, og tilbehøret kan være noget så afslappende som pommes frites. Når du klikker på linket i starten af denne tekst eller på billedet af de lækre bøffer herunder, finder du opskriften.
Dampet torsk i ovn – den alternative hovedret
Dampet torsk i ovn er bestemt ikke en traditionel nytårsmiddag. Kogt torsk er da godt nok en ret, der står på middagsbordet nytårsaften i en del danske hjem, men nok ikke med kogte ris til. Men er du ikke bange for at prøve noget nyt, så klik på linket eller billedet, og få opskriften.
Crème brûlée – den traditionelle dessert
Crème brûlée signalerer fest og fejring. Det er en cremet flødedessert, der bliver afkølet i 3-4 timer. Den bliver dækket med sukker, der bliver karamelliseret. Den er flot, festlig og ikke mindst lækker. Find opskriften ved at følge linket eller klikke på billedet.
Fondue – den afslappede dessert
Fondue med chokolade er en lækker dessert, hvor hver især selv bestemmer, hvad der skal overtrækkes med smeltet chokolade, inden det bliver til favoritdesserten. Det eneste du skal gøre, er at smelte chokoladen og sørge for ingredienserne. Find opskrift og inspiration ved at klikke på link eller billede.
Pandekager – den alternative dessert
Pandekager er nemt at lave, kan varieres i det uendelige og smager lækkert og festligt. Klik på linket eller billedet herunder, og find opskriften, varianter, trin for trin-vejledning samt video, og lav den mest fantastiske pandekagedessert til din nytårsfest.
Kransekage
Kransekage skal serveres til champagnen, når rådhusklokkerne ringer det gamle år ud, og det nye år ind. Det vil nok være en god idé at lave det dagen før eller om formiddagen, hvis du vil lave det selv. Du får i hvert fald opskriften på kransekage, hvis du klikker på linket herover eller billedet herunder.
Godt nytår!