Slik, chips og snacks

Sidst opdateret: 27. marts 2024

Til de lange sommeraftener, inden solen går ned, til disneyslik fredag aften, eller ved andre hyggelige lejligheder er det bare lækkert med noget sødt eller salt eller sprødt eller blødt. Derfor får du her en række søde, salte, indbydende sulten-for-sjov-bidder, til, når der skal hygges igennem.

ADVARSEL: De er ikke nødvendigvis sunde, men de er usandsynligt lækre.

Rugbrødschips

Rugbrødschips er i den sundere afdeling for chips. Bevares, der er da salt på dem, men ellers er de, som navnet antyder, lavet af rugbrød, ristet sprøde i ovnen. Hvor længe de skal have, og ved hvor mange grader, kan du se ved at klikke på linket eller billedetrugbrødschips

Flapjacks

Flapjacks er ikke specielt sunde, selvom de egentlig er en mellemting mellem en müslibar og en havregrynskage. Men hvor sund er en havregrynskage lige, udover det havregryn der er i, og hvornår har du sidst læst varedeklarationen på en müslibar? Nej, vel? Men, men, men, flapjacks er altså utroligt vanedannende. Tør du? Så klik på link eller billede.

flapjacks

Flødekarameller

Flødekarameller er i den søde ende af sulten-for-sjov-skalaen. Det er ikke svært at lave flødekarameller, og du kan give dem smag, afhængig af hvad du har lyst til. Dem du får opskriften på, når du klikker på linket eller billedet, har fået smag af lakridsrod.

Flødekarameller

Sukkerglaserede pekannødder

Sukkerglaserede pekannødder eller valnødder er lidt i familie med brændte mandler – en sund kerne (nødderne) og et sødt (og et knapt så sundt) ydre. Men de smager skønt, og du kan lige så godt lave rigeligt, når du er i gang, for den ene har det med at tage den anden.

Sukkerglaserede pekannødder

Flødeboller

Flødeboller af den hjemmelavede slags er bare de bedste. Du kan lave dem med forskelligt skum, med forskellige bunde, med forskellig top og med forskelligt pynt. Se hvordan ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

flødeboller

Marengs

Marengs – også kaldet kys – serveres ofte til is. Og det kan du da også sagtens spise en sen sommeraften eller som disneyslik. Is er da absolut ikke at foragte – og slet ikke hvis du går all in med hjemmelavet is. Men klik på billedet herunder, så du finder du opskriften på lækre marengs.

marengs

Nachos

Nachos spises også tit som en middagsret med kylling og guacamole. Men de smager altså også godt ”bare” som en snack. Dyp evt. i lidt dressing eller dip af en art, og så er der velsmagende chips. De har det med at forsvinde som dug for solen, så lav endelig rigeligt. Du finder opskriften ved at klikke på link eller billede.

nachos

Chili cheese tops

Chili cheese tops har du sikkert smagt på et kendt fast food-spisested, men du kan sagtens lave dem selv. Du kan faktisk købe dem på frost i dagligvarebutikker og varme dem i ovnen. Men hvis du klikker på linket herover eller billedet herunder, får du mulighed for selv lave dem helt fra bunden af.

chili cheese tops

Pakora

Pakora er en indisk snack eller faktisk en slags aperitif, som serveres før den ”rigtige” mad. Men herhjemme vil den gå under betegnelsen snack. Det er rester – grøntsagsrester – der er pakket ind i en krydret dej og stegt i olie. Find opskriften ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

pakora

Baby BLT

Baby BLT skal du lave, når du virkelig vil imponere. Det er små tomater fyldt med stor smag. De tager ikke ret lang tid at tilberede, men ligner en hel dags arbejde. Imponer dine venner og familien. Klik på linket eller billedet, og lav dem efter opskriften.

baby blt

Er du mere til kage, når der skal hygges, så lad dig inspirere af alle vores lækre kager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums