Hvis vejret er til det, er det hyggeligt at spise ved strand og i skov. Du kan tage råvarer med i madkurven og tilberede dem ved bål eller engangsgrill – men husk lige at undersøge, om det er tilladt, for det er det langt fra alle steder. Du kan også tilberede maden hjemmefra – f.eks. hvis I skal på tur i dyreparken, forlystelsesparken eller bare en tur ud i det blå … og grønne.

Herunder får du masser af inspiration til, hvad du kan komme i madkurven, hvad end du tilbereder maden hjemmefra eller på stedet.

Snobrød

Snobrødsdej tilberedt hjemmefra og ristet over et bål på stranden er tophygge. Du slår dejen sammen, inden I tager afsted, så hæver den, mens i cykler, går eller hvordan I nu kommer frem. Og så er det bare at komme i gang med at lave bål og få snittet pinde. Du får vejledning til det hele, når du klikker på linket herover eller billedet herunder.

snobrødsdej

Kyllingespyd

Kyllingespyd – eller andre spyd – kan du ”bygge” hjemmefra og tilberede i det fri, eller du kan lave det hele hjemmefra. Spyddene kan holdes varme i en termokasse eller -pose, eller de kan spises kolde. Husk altid at komme madvarer, der er let fordærvelige (både tilberedte og rå) på køl under transporten. Du finder opskriften på kyllingespyd ved at klikke på link eller billede.

kyllingespyd

Pitabrød

Pitabrød kan fyldes med alt fra kødsovs til agurketern. De kan spises både kolde og varme, og de flade brød tager ikke meget plads op i madkurven. Når du klikker på linket herover eller billedet herunder, får du opskriften på pitabrødene, fyldet bestemmer du selv.

pitabrød

Amagermad

Amagermad er hurtigt og nemt at lave, og den mætter godt. Synes du, den skal være lidt ekstra lækker i dagens anledning, kan du komme ost, pølse, marmelade eller et af de andre forslag, som du får ved at klikke på linket herover eller billedet af amagermaden herunder, imellem de to skiver brød.

amagermad

Tunsalat

Tunsalat eller andre mayonnaisesalater i en sandwich er også en god ret til madkurven. Pak sandwichene i gennemsigtig husholdningsfilm, så det er nemt at se, hvad de indeholder – torskerognssalat, æggesalat osv. Eller sæt en etiket på. Du finder opskrifterne på de forskellige salater ved at klikke på linkene. Klikker du på billedet, finder du opskriften på tunsalat.

tunsalat

Hønsesalat

Hønsesalat i en croissant er luksusudgaven af en sandwich. Den er lidt sværere at pakke ned, men i en plastbeholder går det. Du kan også tage hønsesalaten med i en skål med låg, croissanterne ved siden af og så anrette det på stedet. Opskriften på en lækker hønsesalat – evt. med hjemmelavet mayonnaise – finder du ved at klikke på link eller billede.

hønsesalat

Muffins

Muffins er det søde punktum. For selvfølgelig skal der da være kage i madkurven. Det, der gør muffins – uanset fyld – perfekte i madkurven, er, at de er pakket ind enkeltvis i papir, og at de kan spises uden bestik. Du bager dem hjemmefra, køler dem af, og så er det bare ned i en pose og ned i madkurven. Klik på link eller billede for at få opskriften på muffins, eller søg i søgefeltet, og se endnu flere opskrifter på muffins.

muffins

Husk også servietter, bestik og evt. service.

Print Friendly, PDF & Email