Påsken handler ikke kun om chokoladeæg, påskeliljer og porcelænsharer og -kyllinger. Den handler også om mad – hvad gør ikke det? Traditionen tro spiser man påskelam og -kyllinger. Men faktisk spiste man f.eks. også tidligere grød på langfredag, fordi det var en sorgens dag, og man derfor skulle spise virkelig ringe mad.

Her fejrer vi dog påsketraditionens lækre retter, fra påskemiddage og påskefrokoster. Det kan du læse mere om efter konkurrencen, hvr du kan vinde et kæmpe påskeæg nedenfor:

Skidne æg

Skidne æg er nok den ret, der er mest kendt som en decideret påskeret. Man spiser den på skidenlørdag, som er lørdagen mellem langfredag og påskedag. Læs mere om, hvorfor det hedder skidenlørdag, hvordan du laver skidne æg, og hvordan du kan optimere retten fra en frokost- til en middagsret ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

skidne æg

Lammegryde

Lammegryde er en god pendant til den ellers traditionelle lammekølle. Især hvis der er børn til stede, eller hvis I ikke er ret mange og derfor ikke kan fortære en hel lammekølle. Lammegryde er en rigtig simreret, der egner sig godt til en af helligdagene, hvor den rigtig kan få lov at skabe appetit med sin liflige duft i flere timer. Klik på link eller billede for at få opskriften og serveringsforslag.

lammegryde

Fårikål

Fårikål er egentlig ikke en påskeret, det er en norsk nationalret med sin egen dag. Men den egner sig godt til påske, fordi der er lam (eller får) i retten, og det er også én af de retter, der skal have lidt længere tid, end en hverdagsaften giver. Derfor er den perfekt til fri- og helligdage, som der jo er masser af i påsken. Klik på linket eller billedet for at gå til opskriften.

fårikål

Lammekølle

Lammekølle spises hele året rundt, men særlig ofte i påsken. Du får her opskriften på lammekølle med dejligt velsmagende kød. Du kan eventuelt servere lammekøllen med kartoffelgratinflødekartofler eller den franske variant Pommes Anna. Nedenfor kan du se hvordan en lammekølle skal se ud indeni, når den er færdig i ovnen.

lammekølle

Høns i asparges

Høns i asparges hører sig bare helt naturligt til ved en dansk påskefrokost – ja, ved en dansk hvad-som-helst-frokost. Høns i asparges i tarteletter eller krustader. Den opskrift du får, når du klikker på link eller billede er en lidt lettere variant end den ”gammeldags”, for den er lavet på en (påske)kylling i stedet for på en fuldfed høne.

høns i asparges

Æggesalat

Æggesalat skal der da også være på frokostbordet til påske. En skøn salat du kan servere på et stykke rugbrød, i en sandwich eller i en croissant. Den er hurtigt lavet og hurtigt spis, så lav rigeligt. Vi giver dig opskriften. Alt hvad du skal gøre er at klikke på linket herover eller billedet herunder.

æggesalat

Blødkogt æg

Blødkogt æg er et must på morgenbordet påskemorgen. Lunt æg med en fast hvide og en flydende blomme. Hvor længe er det nu et blødkogt æg skal koge? Det får du svaret på, hvis du klikker på linket herover eller billedet herunder, og du får også en video, så du kan se, hvordan du koger det perfekt blødkogte æg.

blødkogt æg

Ølkage

Ølkagen kan sagtens spises som en påskekage. Du kommer bare påske-øl i den. Du kan selvfølgelig også servere en chokoladekage til påskekaffen, hvis ikke du synes, der er nok chokoladeæg og -harer i løbet ad påsken. Men det er i hvert fald opskriften på (påske)ølkage, du får, når du klikker dig videre via link eller billede.

ølkage

God påske!

Print Friendly, PDF & Email