5 lækre lasagner

22. maj 2019 10:00

Da den frække tegneseriekat, Garfield, i 80’erne præsenterede os for lasagnen, var det den italienske ret bestående af kødsovs, lasagneplader, bechamelsauce og et drys ost. Gik vi rigtig til den var den hjemmelavet, men ellers blev den købt i foliebakke, der var lige til at sætte i ovnen og var færdig efter 50 minutter til 1 time.

Men lasagnen har udviklet sig gennem årene, og der findes nu alt fra lasagne med ukrudt, lasagne uden kød og lasagne med fisk. Du får herunder opskrifter på fem lækre lasagner.

Lasagne

Lasagne med kødsovs – den traditionelle Garfield-livret er selvfølgelig den første på listen. Men når du klikker på linket eller billedet, vil du se, at der i denne opskrift har indsneget sig nogle grøntsager – som ingen vil lægge mærke til. Bechamelsauce er også udskiftet med den nemme Mornaysauce, men selvfølgelig med link til bechamelsaucen, hvis du foretrækker den.

Kyllingelasagne

Kyllingelasagne kom vel sagtens på banen for at lave en lidt ”lettere” – som i mindre fedt – version af den gode, gammeldags lasagne. Den kyllingelasagne du finder opskriften på, når du klikker på link eller billede er ikke let – som i nem – for der er mange ingredienser. Men hvis du tør – og det gør du selvfølgelig – får du også et lækkert resultat.

Spinatlasagne

Spinatlasagnen er en lasagne uden kød – du kan selvfølgelig tilsætte kød, hvis du synes, men i den opskrift du finder ved at følge linket eller klikke på billedet, er der ikke noget kød, men der er ost. Så lasagnen er perfekt til vegetarer, men ikke til veganere. Spinatlasagnen kan du også ændre til en skvalderkållasagne ved at udskifte spinaten med spæde blade skvalderkål.

Lakselasagne

Lakselasagne indeholder – som navnet mere end antyder – laks. Der er også spinat i, fordi laks og spinat er bare en superlækker kombination. Der er så heller ikke ret mange andre ingredienser – jo, lasagneplader, ost og fløde – hvilket jo gør lasagnen nem at gå til. Du finder opskriften ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

Squashlasagne

Squashlasagnen fører os over i en helt anden boldgade. Der er nemlig ikke lasagneplader i. De er udskiftet med squashskiver. Det gør lasagnen glutenfri, og det gør den også velegnet til dig, der spiser efter LCHF-principperne – selvom der er gulerødder i, men dem kan du jo udskifte med blomkål eller broccoli. Det er ikke en vegetarret, for der er hakket oksekød i. Klik på link eller billede for at få opskriften.

Denne tekst blev sidst opdateret den 16. marts 2020 12:45

Beate Grandahl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*