Hjemmelavet rullepølse. At lave hjemmelavet rullepølse er et hyggeprojekt, som tager et par dage. Ikke at du skal stå i køkkenet så længe, men slaget skal trække i to døgn, pølsen skal koge i 2-2½ time, og derefter skal den ligge i pres mindst natten over. For at lave hjemmelavet rullepølse skal du have fat i et slag. Det sidder på den bagerste del af grisens bryst. Det bruges ikke til andet end at lave rullepølse eller rullesteg af.

Du kan købe det hos slagteren eller i velassorterede supermarkeders slagterafdeling. Evt. skal det bestilles hjem et par dage før.

Gammeldags hjemmelavet rullepølse – opskrift

Du kan lave rullepølse med eller uden husblas. Jeg laver den med, fordi det får rullepølsen til at hænge bedre sammen. Smagsmæssigt giver det ikke noget. Der er også nogle, der kommer lidt nitritsalt i saltlagen, det giver en fin, lyserød farve til rullepølsen, men det betyder heller ikke noget smagsmæssigt.

Antal rullepølser:
1 stor

Tid i alt:
3T

Sværhedsgrad:
Svær

Ingredienser til hjemmelavet rullepølse

Ingredienser til saltlage

  • 2 l vand
  • 300 g groft salt
  • 200 g sukker
  • 2 laurbærblade
  • 10 hele peberkorn
  • 1 dusk persille

Det skal du bruge til fyldet

  • ½ tsk. stødt allehånde
  • 1-2 tsk. groft kværnet peber
  • 1 dl hakket løg (ca. 60 g)
  • 1 stor dusk persille (4-5 dl hakket)
  • 6 blade husblas

Derudover

  • 1 slag (ca. 1½ kg)

Sådan laver du hjemmelavet rullepølse

  1. Skær slaget til, så det bliver pænt rektangulært. Bank det, hvis der er steder, det er tykkere end andre, så det bliver pænt ensartet.
  2. Kog alle ingredienserne til saltlagen sammen, og lad det køle af.
  3. Læg slaget i den afkølede lage, og læg en tallerken eller lignende ovenpå, så slaget holdes nede i lagen.
  4. Dæk skålen til, stil den i køleskabet, og lad slaget trække i to døgn.
  5. Tag slaget op af lagen, og dup det tørt.
  6. Drys med allehånde og peber, og fordel hakkede løg og hakket persille over.
  7. Læg fire blade husblas side om side på slaget den ene vej, og del de to sidste blade husblas, og læg dem for enden af de andre blade husblas, så hele slaget er dækket.
  8. Rul pølsen stramt sammen, og snør den med en kødsnor. Bind stramt om den ene ende, bind derefter om den lange led, og bind så rundt om pølsen med 2½ cm mellemrum. Hæft i den modsatte ende. Sørg for, at dér hvor rullepølsen er samlet vender ud til en af siderne – ikke opad eller nedad.
  9. Bring så meget vand i kog i en gryde, at det vil dække rullepølsen.
  10. Læg rullepølsen i det kogende vand, skru ned, og lad det simre i ca. 2-2½ time, til rullepølsen er gennemkogt.
  11. Tag rullepølsen op af vandet, og lad den køle af, til den er lunken og til at røre ved.
  12. Læg rullepølsen i pres – igen med sammenføjningen ud til en af siderne – natten over. Det er nemmest i en rullepølsepresse, men en rugbrødsform med noget tungt oven på kan også anvendes.

Skær rullepølsen i skiver, og servér den på en skive hjemmebagt rugbrød og med en stribe hjemmelavet mayonnaise på. Rullepølsen kan fryses.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Hjemmelavet rullepølse
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)