Anmeldelse: Enso SodaStream

Enso SodaStream anmeldt og testet af Laust Kehlet den 14/5-2024.

Enso SodaStream er det seneste bud på stammen fra SodaStream. Det er en gennemført sodavandsmaskine med lækkert design, og som laver den dejligste danskvand. Du kan også lave din egen sodavand med SodaStream.

Det gode:

  • Superlækkert design kan sagtens stå fremme i køkkenet.
  • Nem at bruge – du klikker bare på en knap.
  • Hurtig – tager under 5 sekunder at lave en flaske danskvand.
  • Nem at rengøre – kan skilles ad og går i opvaskemaskinen.

Det dårlige:

  • Maskinen får meget let fedtede fingre og mærker fra fingre og andet på selve maskinen. Det kan nemt tørres væk – men irriterende det kommer alligevel.

ensō sodastream

Min klare vurdering er, at det er en rigtig god sodavandsmaskine, som jeg ikke bare vil lave danskvand med, men som jeg faktisk gerne vil have til at stå fremme i køkkenet. Det kunne jeg også med forgængeren SodaStream Art – men de ældre modeller fra Sodastream som Gaia, Terra og Duo, der ville jeg hellere pakke dem væk efter brug. SodaStream Enso er et skridt videre, der med det unikke design af japaneren Naoto Fukasawa gør den her sodavandsmaskine til noget vi gerne vil have stående fremme i køkkenet.

Naoto Fukasawa – Billede fra SodaStream.dk

Funktionalitet og specifikationer pris

Denne anmeldelse er lavet netop efter at modellen er kommet på markedet. Prisen er i skrivende stund 1590 hos SodaStream.dk – Prisen kan formodentligt variere lidt fra forhandler til forhandler.

SodaStream Ensõ sodavandsmaskinen har en kompakt størrelse med dimensioner på ca. 22,5 cm i bredden, ca. 42,5 cm i højden og ca 11 cm i dybden. Maskinen er designet i en stålfarve og kan på nuværende tidspunkt kun fås i den farve og er fremstillet af rustfrit stål, hvilket sikrer både holdbarhed og et moderne udseende. Den vejer ca. 2,2 kg, hvilket gør at den er let at håndtere og flytte rundt i køkkenet. Desuden er der en garanti på 2 år, der tilbyder ekstra sikkerhed og tryghed ved køb. Det er dog ikke unikt for denne sodavandsmaskine – det gælder så vidt jeg ved det meste elektronik købt i Danmark!

Opsætning af ensō SodaStream

Det er ret ligetil. Sodavandsmaskinen bliver leveret med et A5 papir der er en billedguide til hvordan du sætter maskinen op og får den til at virke. Der er også en QR kode, som sender dig videre til Sodastreams egen opsætningsvideo. Men det kan jo godt være de gør det lidt nemmere end det er i virkeligheden.

Jeg har testet det, og det er nemt. Og det er blot at følge quick guiden, som du også kan se i videoen nedenfor.

Rengøring af ensō SodaStream

Der er to facetter i rengøringen. Den første er af selve maskinen. Den rengører du blot med en klud. Det er et smukt design i rustfrit skinnende stål. Bagsiden er, at der nemt kommer “fedtede fingre” på maskinen, og det kan ses, særligt hvis man kommer tættere på. Det kan dog tages nemt med en klud efter brug.

Flaskerne i enso SodaStream kan gå i opvaskemaskinen, og jeg skal da være den første til at indrømme, at når jeg blot har lavet danskvand i den, så er det langt fra hver gang de kommer i opvaskemaskinen. Det kan godt være det er det mest korrekte at gøre men i en dagligdag med børn og travlhed, så fyldes flasken blot op igen med vand, og sættes på køl indtil der skal brus i igen!

Flaskerne i enso varianten er dog også blevet videreudviklet, så du kan tage bunden af dem. På den måde kan du bedre rengøre dem og komme ud i alle kroge. Så det er en rigtig smart lille ekstra egenskab.

Soda Mix: Rockstar sodavand + Lipton ice-tea – Er det godt?

Mit første indtryk var det er no go. Nej det smager alt for sødt. I hvert fald de soda mixes jeg prøvede. Men så begyndte det at vinde indpas hos mig. De 3 jeg har prøvet er følgende:

Tropical Guave, Lipton Fersken ice-tea og Sodastream Original.

For lige at sige det som det er, så dumpede og dumper Lipton ice-tea hos mig. Jeg elsker ice tea – næsten for meget – men det fungerer ikke som sodavand. Det gør det i hvert fald ikke for mig. Så Lipton ice-tea dumper hos mig.

Særligt Tropical Guave var lidt en underlig oplevelse. Først tænkte jeg, at det her smager for syntetisk og sødt på samme tid, men så begyndte det faktisk at smage bedre og bedre. Den voksede på mig. Det er også en energidrik, og det er nu min favorit.

Sodastream Original er en form for blanding mellem en energidrik og cola. Den er ok. Og mine drenge er glade for den. Jeg var ikke super solgt. Mine drenge syntes, at den var rigtig fin.

Vi var alle enige om at, Tropical Guave var vinderen af de tre.

Du kan i øvrigt se, hvordan du bruger Soda Mix i videoen ovenfor – i slutningen af videoen.

Soda Mix vs hyldeblomstsaft fra supermarkedet

For at få noget sodavandslignende ud af din enso SodaStreamer behøves du ikke købe et Soda Mix. Du kan egentlig bare bruge noget saftevand. Jeg foretrækker at bruge hyldeblomstsaft. Egentlig bare en helt almindelig hyldeblomst. Til forskel fra Soda Mix bruger jeg hyldeblomst direkte i glasset. Mest af alt fordi jeg tager den på øjemål.

Mine drenge foretrækker helt klart Soda Mix fremfor hyldeblomst. Jeg hælder nok mest til hyldeblomstsaft i den frisklavede danskvand. Det er en smagssag. Måske hyldeblomst er mere for 30+ generationen, mens soda mix er den helt unge generation.

Unboxing enso SodaStream

Her har jeg lavet en video med lidt info om hvad du får med i pakken, når du køber en enso SodaStream.

Bonusflaske

Når du har købt din enso SodaStream, så kan du få en ekstra flaske med uden at betale ekstra. Gratis tænker du måske, men der er aldrig noget, der er gratis. SodaStream vil have dine informationer til gengæld. Vigtigst nok din email, som de så kan bruge i fremtiden til markedsføring. Det er egentlig en fin ordning tænker jeg. Jeg tog imod den ekstra flaske med det samme. Grunden til SodaStream bernytter denne metode, antager jeg, er, at der er mange der har købt deres SodaStream sodavandsmaskine gennem andre forhandlere end SodaStream selv. Herved at give en flaske væk, så kan de genvinde den direkte kontakt med kunden – altså dig.

Picture of Laust Kehlet

Laust Kehlet

Laust Kehlet er fast madskribent, står for drinksopskrifter og han er også anmelder hos HurtigMums.dk Laust er fungerende chefredaktør på siden, så du er altid velkommen til at skrive til ham direkte på [email protected]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre anmeldelser fra HurtigMums