En Le Creuset pande er fransk håndværk, når det er bedst. Denne fantastiske sauterpande med den tre lags non-stick belægning er en sublim pande med en fantastisk god belægning. Du behøver sådan set ikke andre pander, når du først har anskaffet den.
[afp id=”45″]
Panden vinder første pladser i talrige test, fordi den er, ja… bedst! Prisen er måske lidt højere end andre almindelige pander, men kvaliteten er absolut også derefter. Le Creuset lover livslang garanti, og det virker da også til, at panden kan bruges i evigheder, uden at belægningen tager skader.
Belægningen gør forskellen
Non-stick belægningen i rustfrit stål er opbygget af tre lag. Der er altså tale om et tykt belægningslag der gør, at man kan stege med lidt eller ingen fedtstof. Selv pandekager slipper let panden, selv om det måske er lidt overkill at stege dem på en sauterpande. Selv efter utallige stegninger og opvaske bærer denne stærke pande ikke præg af slitage.
Stegepanden er bygget med en aluminiumskerne omgivet af to lag af rustfrit stål. Det giver varmeledningen optimale betingelser, og varmen bliver effektivt fordelt.
Panden kan tåle alle former for varmekilder på komfur, så uanset om du har gas, induktion, halogen eller almindelige keramiske kogeplader, kan du få glæde af den. Desuden går panden også i ovnen op til 260° C grader, hvis du vil holde dine stegeretter varme, eller bruge panden på samme måde som et ovnfast fad.
Rengøringen kan gøres ekstra let, da panden også tåler opvaskemaskine.
Ikke bare en pande
Der findes mange non-stick belægningspander på markedet, men få som Le Creuset stegepanden. Belægningen slipper let og panden er nem at gøre rent både indvendig og udvendig. Selvom der er en tyk belægning på, er selve panden let at holde, og man har et rigtig godt greb om den.
Stegepanden er særligt velegnet til stegning af æggeretter og sart fisk, hvor den glatte overflade gør stegningerne ensartede og uden at fisken for eksempel smuldrer for dig i panden.
På grund af højden – det er jo en sauterpande – kan panden bruges til alt slags madlavning, og du behøver derfor ikke investere i mange forskellige slags. Så også når der skal sauteres, braiseres og flamberes, er du dækket godt ind. Med blot denne ene pande har du altså alt, hvad du har brug for, uanset om du skal stege æg og bacon om morgenen, fiskefileter til frokostbordet eller saftige bøffer til aftensmaden.
Den høje kant er særlig smart, når der skal laves større retter, hvor du alligevel skal stege noget af. Skal man for eksempel lave en portion koteletter i fad, behøver man ikke først stege kødet for derefter at placere dem i et fad. Steg koteletterne og lav resten af retten i selve panden.
Prisen er det hele værd, når panden holder sig så eminent godt og kan bruges på så mange måder til forskellig madlavning. Vi fandt den billigst hos [afpreseller id=”45″].