Le Creuset gryde – Anmeldelse

Le Creuset gryder er nogle af de mest populære på markedet. Det er holdbare gryder, der kan klare både at komme i ovnen og at komme over åben ild. Det er også derfor, at der er livstidsgaranti på dem. Samtidig gør støbejernet i gryderne madlavningen nemmere.

Le Creuset gryde

[afp id=”44″]

Le Creuset er kendte for deres støbejernsgryder i en god kvalitet. Her kan du virkelig mærke, at grydens kvalitet betyder noget for, hvor god maden bliver. Og for hele madlavningsprocessen.

Ikke bare er en Le Creuset gryde god til retter, der skal stå og simre i lang tid. Det er også nemt at lade gryden stå og passe sig selv. På den måde behøver du ikke at koncentrere dig alt for meget om madlavningen. Det kan være rart i en travl hverdag.

En Le Creuset gryde på 25 cm

Jeg har testet Le Creusets gryde med en diameter på 25 centimeter. Det er en af deres mindre gryder, og den er derfor god, hvis du skal lave mad til to-tre personer.

Jeg prøvede at lave forskellige retter i den, blandt andet risengrød og en sammenkogt ret med kød. Jeg fandt, at gryden var meget nem at bruge, og at støbejernet virkelig gjorde, at jeg ikke behøvede at våge over gryden hele tiden. Det ville jeg ellers gøre – især med risengrøden. Men der var ikke noget, der brændte på, og maden blev lige, som den skulle være.

Gryde i god kvalitet, der kan klare ild og ovn

Le Creuset grydernes historie går helt tilbage til 1924, hvor to belgiere fandt på at starte en produktion af støbejernsgryder i god kvalitet.

Siden hen har de taget markedet med storm og er blevet nogle af de mest populære gryder. Især når du gerne vil have en gryde, der kan holde til meget. Faktisk er Le Creuset så sikre på grydernes kvalitet, at du får livtidsgaranti på dem.

Støbejern er et meget holdbart materiale. Du kan derfor ikke kun bruge din Le Creuset gryde på komfuret, men kan også sætte den ind i ovnen. Ja sågar også ind i et bål, hvis du skal lave mad over åben ild. Gryderne kan nemlig klare en temperatur på op til 400 grader. Det er dermed nogle meget holdbare gryder, der kan bruges på forskellig vis.

Jeg har ikke selv testet Le Creusets gryde på 25 centimeter over åben ild, men jeg har læst, at det er en god ide at skifte knoppen på grydens låg til en af stål, så den ikke smelter.

Gryder i mange farver

Udover at være kendte for deres gryder i god kvalitet, er Le Creuset også kendte for deres meget farverige gryder. Du kan få gryderne med stort set lige præcis den emaljebelægning, du ønsker. Det giver dig mulighed for at vælge den Le Creuset gryde, der passer bedst ind i dit køkken.

Jeg har mine Le Creuset gryder stående fremme i køkkenet, da jeg synes, at de pynter rigtig godt. Og jeg kan godt lide den ekstra farve, de giver køkkenet.

Vi har fundet den billigst hos [afpreseller id=”44″].

Picture of Benny Grandahl

Benny Grandahl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre anmeldelser fra HurtigMums