Tilbehør til oksemørbrad

Når du skal vælge tilbehør til oksemørbraden, kan valget med fordel afgøres af anledningen, hvor oksemørbraden serveres. Er det til den årlige, uformelle og afslappende grillfest for familien eller naboerne? Eller er det lidt mere højtideligt, som f.eks. nytårsfesten eller sølvbrylluppet? Herunder får du nogle forslag til, hvilket tilbehør du kan servere til hverdag og fest til oksemørbrad – både sovs, salater, grøntsager og alt det andet.

Asparges med bacon – Grønne eller hvide asparges svøbt i bacon smager fantastisk til mange retter. Det gælder også til oksemørbrad og uanset anledningen. Er det til grillfesten, er det jo oplagt at smide tilbehøret – altså i dette tilfælde asparges med bacon – på grillen også. Er det til en større fest, så kan de med fordel tilberedes i ovnen.

Avocadosalat – Du går aldrig galt i byen med en avocadosalat, hvis du altså kan lide avocado og dine gæster ligeså. Den egner sig måske bedre til den uformelle og uhøjtidelige anretning end til den mere højtidelige servering. Men der er da heldigvis ikke andre end dig, der bestemmer dét.

Baby-BLT – Små tomater fyldt med bacon, mayonnaise, forårsløg og persille er perfekt tilbehør til oksemørbraden. Både til hverdag og fest. For festlige ser de ud. Bliver I mange, tager det altså også pænt lang tid at anrette dem. Men det vil helt bestemt være megaforkælelse til dine gæsters smagsløg.

Bagt blomkål – Til den mere uformelle ende af skalaen hører bagt blomkål som tilbehør til oksemørbrad. Bagt blomkål krydret med hvidløg, sesamfrø, chili og ingefær er en sand fest for dine smagsløg, måske mere end for øjet. Men det giver knas og kant til et par skiver stegt eller grillet oksemørbrad.

Bagte kartofler – Bagte kartofler er både lækkert og nemt tilbehør til oksemørbrad. Og fylder du dem – som i opskriften her – med bacon, champignon, løg, avocado, tomat og mascarpone har du næsten slået tre fluer med ét smæk. For her er der både kartofler, grøntsager/salat og noget at dyppe i.

Bagte rodfrugter – Du har med garanti serveret eller fået serveret oksemørbrad med pommes frites til. Især hvis det har været bøf af oksemørbrad, som f.eks. chateaubriand. Et godt alternativ til pommes frites er bagte rodfrugter – pastinak, rødbede, gulerod, sødkartoffel, jordskok eller … Valget er dit! Alt kan bruges i denne opskrift.

Bagte rødbeder – Betteraves frites kunne dette tilbehør med rette kaldes. For de er skåret ligesom pommes frites, men er bare røde. Rødbederne her er bagt med honning og timian og serveres med fetaost. De passer perfekt som tilbehør til oksemørbrad, men måske mere til den utraditionelle servering end til den mere højtidelige.

Bagte tomater – Tomater er perfekte at bage og servere som tilbehør til oksemørbrad. De må gerne blive en anelse sorte i kanten. De ser flotte ud, når de blandes med sorte oliven og evt. friske, grønne krydderurter ved serveringen. Små tomater på stilk ser lidt mere indbydende ud end de store, men begge dele kan bruges.

Bagt kartoffelmos – En god sovs og måske nogle dampede eller stegte grøntsager er perfekt tilbehør sammen med bagt kartoffelmos til oksemørbrad. Du kan lave den helt traditionelt, eller du kan pifte den op med bacon, hakkede nødder, kerner, krydderier eller krydderurter – afhængig af hvor festligt det skal være.

Bearnaisesovs – Det kommer næppe bag på dig, at bearnaisesovs – eller -sauce – er med på listen her. For selvfølgelig er bearnaisesovs perfekt – måske endda nærmest selvskrevet – tilbehør til oksemørbrad. For et ekstra pift kan du evt. smage den til med frisk kørvel. Der skal selvfølgelig stadig estragon i også – ellers er det jo ikke bearnaise.

Bechamelsauce – En bechamelsauce kan smages til med flere forskellige ting, og alt afhængig af hvad du smager til med, kan du sagtens servere den til oksemørbrad. Du kan f.eks. tilføje champignoner eller andre svampe i skiver og lave en lækker svampesauce, eller du kan smage til med sennep og lave en sennepssauce.

Blomkålsmos – Spiser du efter LCHF-principperne, eller gør nogle af dine gæster, så er blomkålsmos det perfekte tilbehør til oksemørbrad. For der er nemlig ikke stivelse i blomkål, ligesom i kartofler. Blomkålsmos smager dejligt, og du kan krydre med lige nøjagtig de krydderier, du kan lide i din mos, og du kan også tilføje andre grøntsager.

Blomkålspuré – Med en lækker, cremet blomkålspuré til din oksemørbrad får du både grøntsager og sovs i ét. Puréen er nemlig lidt en mellemting mellem mos og sovs. Smag evt. til med valgfrie krydderier eller krydderurter, eller giv det et crunch med et drys stegt bacon i tern eller ristede mandelflager.

Blomkålssalat med bacon – Salat med blomkål og bacon er perfekt til den grillede oksemørbrad. Lav den evt. i forvejen, så blomkål, bacon og solsikkekerner kan nå at køle af. Blomkålssalat med bacon er en frisk salat, der egner sig godt til mange af sommerens grillretter. Men salaten er også farverig og vil se flot ud på festbordet.

Bønnefritter – Grønne bønner stegt (eller bagt) i ovnen som pommes frites er lækkert, knasende tilbehør til oksemørbrad. Gerne samme med en god sovs og andet tilbehør. Bønnefritter er måske nærmere lidt mere en snack end tilbehør. Lidt ligesom de franske kartofler til flæske- eller andestegen juleaften – hvis I får det.

Bønnesalat – En flot og velsmagende salat at servere til oksemørbrad er bønnesalat med edamamebønner. Det er som forår og sommer i Danmark. De grønne bønner, asparges og krydderurter får en flot kontrast fra de røde radiser og den hvide mozzarella. Og det smager så lækkert og frisk sammen – evt. gerne med et lille drys ristet bacon.

Broccolisalat – Der er rigtig mange forskellige smage i denne broccolisalat. Broccoli, bacon, rosiner, pinjekerner og chilipeber. Alle ingredienserne sammen med den friske dressing kompletterer hinanden til perfektion og passer godt til stegte, bagte og grillede retter – også oksemørbrad. Salaten er perfekt til både grillfesten, buffeten og på festbordet.

Brun sovs – Vi kommer ikke uden om den klassiske, danske brune sovs, når der skal nævnes tilbehør til oksemørbrad. Du kan lave den af det, som mørbraden er stegt i, hvis der er noget at lave af, du kan bruge kartoffelvandet, hvis du har noget sådant, eller du kan bruge en færdig- eller hjemmelavet bouillon eller fond.

Champignonsovs – Hvis du er vild med champignoner, kan du garanteret spise champignonsovs til alt. Men champignonsovs passer faktisk godt sammen med ret meget – bl.a. oksemørbrad. Har du stegt mørbraden i en pande, er det en god idé at bruge stegeskyen – eller noget af den – til at smage sovsen til med.

Coleslaw – Ingen barbecue eller grillfest uden coleslaw. Du kan lave coleslaw på flere forskellige måder. Her får du to forskellige opskrifter. Den marinerede – som tager lidt lang tid og er dejligt snasket – og den hurtige. Der er ingen tvivl om, hvilken der er vores favorit, men begge smager godt til oksemørbrad.

Flødekartofler – 80’ernes flødekartofler går aldrig af mode. Og det er klart nok, for de smager jo bare så fantastisk til alt fra kogt skinke til stegt oksemørbrad. Du får flere forskellige udgaver af det populære tilbehør, når du klikker på linket herover. Lige fra den hurtige med frosne kartoffelskiver til den klassiske.

Fyldte champignoner – Fyld hatten af champignonerne med ost og krydderier. De hakkede champignonstilke kommer også i fyldet. De smager godt, og så undgås madspild. Svampene er sammen med f.eks. stegte tomater, kartoffelbåde og en god sovs perfekt at servere til oksemørbrad, hvad enten anledningen er uhøjtidelig eller ikke.

Fyldte portobellosvampe – De store portobellosvampe er ideelle at fylde med lækre sager og bagefter bage i ovnen. Du kan fylde dem med mange forskellige ingredienser. I denne opskrift er de fyldt med ost, løg, rasp og bacon – nå ja, og de hakkede stilke, selvfølgelig. De giver en god smag, og vi hader madspild.

Gnocchi – Det er ikke traditionelt at servere gnocchi til oksemørbrad, men de, som du får opskriften på her, er lavet af kartofler, og de fungerer faktisk fint til. Servér med en marinara sauce til og en god salat. Tilbehøret vil nok vække opsigt til en højtidelig fest, men du kan jo prøve det, hvis du tør.

Græsk salat – En god salat er altid perfekt at servere til oksemørbrad. Og denne grove, græske salat er ingen undtagelse. Den er fyldt med lækre sager – også græske, som feta og kalamata-oliven. Der er ingen dressing til den græske salat, til gengæld er der rigeligt af den fuldfede fetaost.

Grillede grøntsager – Hvis du alligevel er i gang ved grillen med at grille en lækker oksemørbrad, så er det superpraktisk og energibesparende at smide tilbehøret på grillen også. Smid nogle kartofler i stanniol ned mellem gløderne, og grill peberfrugter, spidskål og asparges, så er der snart et helt måltid mad til grillfesten.

Grillede tomater – Tomater er perfekte at grille. Her er de halveret og fyldt med gedeost og krydderier. De smager vanvittigt godt og er et godt valg, når du skal vælge tilbehør til oksemørbraden ved grillfesten. Og du behøver ikke sovs, da gedeosten bliver cremet og lækker.

Grillspyd – Vegetariske grillspyd er perfekt tilbehør til den grillede oksemørbrad. Der skal selvfølgelig ikke kød på spyddene, når de skal serveres til kød. Dog gør et par små stykker bacon og måske en cocktailpølse ikke stor skade. Men ellers træd små tomater, svampe, squash, aubergine og lignende på spyd, grill dem, og servér dem som tilbehør.

Grønkålschips – Grønkål lavet til chips ved at bage det i ovnen med olie og krydderier bliver bare så lækkert. Og så kan det tilføre det samme crunch som f.eks. bacon i en salat eller kartoffelchipsene juleaften til ande- eller flæskestegen. Grønkålschips kan du også sagtens være bekendt at servere til et højtideligt arrangement.

Gulerodssalat – Riv gulerødder og æbler, og bland det med rosiner, citronsaft og sukker. Nemmere bliver det næppe. Gulerodssalat – også kaldet råkostsalat – smager perfekt til al slags kød. Salaten giver en flot og frisk farve til anretningen og kan serveres til oksemørbrad både til fest, uformelle sammenkomster og til hverdag.

Hasselbackkartofler – Vi begyndte at lave, servere og spise hasselbackkartofler i 70’erne, og vi er blevet ved med det lige siden. Det er en nem måde at tilberede kartofler på, for når først de store kartofler er skrællet, snittet og sat i ovnen, passer de stort set sig selv. Hvilket jo også er perfekt, hvis der er mange gæster.

Hasselbagte kartofler – En høre-, stave- eller kommunikationsfejl er årsagen til, at de hasselbagte kartofler er blevet et lækkert tilbehør i Danmark. For hasselbagte kartofler og hasselbackkartofler er den samme slags tilbehør. Kartoflerne kan laves på mange måder, og her får du en opskrift med revet ost.

Hvide asparges – Er det sæson for hvide asparges, så er dette tilbehør en virkelig gudespise. Servér den til tynde skiver af oksemørbrad eller til en bøf. De hvide asparges med brunet smør med skalotteløg og citronsaft og drysset med frisk timian er helt sikkert festmad, men smager selvfølgelig også godt på andre tidspunkter.

Hvidløgsbrød – Ingen grillaften uden hvidløgsbrød. Og det smager også godt sammen med oksemørbrad, gerne med kartoffelsalat til. Men du kan også sagtens servere hvidløgsbrød til festen. Du kan evt. servere med små skåle af god hvidløgsolie (en til hver gæst), som gæsterne kan dyppe brødet i før hver bid.

Hvid sovs – Sovs skal der til (helst). Her får du grundopskriften på en hvid sovs, som du kan servere til oksemørbrad, som den er, eller som du kan smage til efter dine præferencer. Du kan smage den til med bearnaiseessens og estragon, som en bearnaise. Eller du kan smage den til med sennep, så du får en sennepssovs.

Kartoffelgratin – Gratin og gratin … Kartoffelgratin minder en del om flødekartofler, men måske en lidt udvidet udgave af de traditionelle flødekartofler. Kartoffelgratin er nemt at have med at gøre, fordi du kan gøre det klar i forvejen, så du kan spare tid, når først gæsterne er ankommet.

Kartoffelmos – Alle elsker kartoffelmos! Eller næsten alle i hvert fald. Kartoffelmos smager godt til mange ting – bl.a. oksemørbrad. Du skal bare sørge for, der også er sovs til – rigeligt med sovs. For ellers bliver det nok en lidt tør oplevelse. Selv med denne cremede kartoffelmos, som du får opskriften på her.

Kartoffelroulade – Det er nok ikke lige til grillfesten, du serverer kartoffelroulade. Den er i hvert fald ikke så nemme at grille, og den er også lidt besværlige at tilberede. Men den smager dejligt til oksemørbrad, og derfor skal den da også med i denne samling af tilbehør til oksemørbrad.

Kartoffelsalat – Denne kartoffelsalat er ikke en traditionel kartoffelsalat. Det er godt nok en kold kartoffelsalat, men uden mayonnaise og mælkeprodukter. Denne kartoffelsalat er fyldt med grønne ingredienser og ligger i en marinade af hvidvin, citronsaft og olie. Den smager lækkert til stegte og grillede retter – både fisk, fjerkræ og kød.

Kartofler i ovn – Det nemmeste tilbehør er altid det, der mere eller mindre passer sig selv. Og det gør kartofler i ovn. Køber du kartoflerne på frost, bliver det endda endnu nemmere. I opskriften, du får, når du klikker på linket herover, laves de dog af rå kartofler.

Kartofler på grill – Det kan ikke siges tit nok: Hvis du har tænkt dig at grille, kan du lige så godt grille al maden – eller så meget som muligt i hvert fald. Her får du opskriften på, hvordan du kan tilberede kartoflerne til oksemørbraden. En stanniolpakke (til hver gæst) med kartofler, tomater og ost. Superlækkert.

Kold kartoffelsalat – Klassisk kold kartoffelsalat er næsten obligatorisk, når den står på grillmad. Denne kolde kartoffelsalat er ikke helt klassisk, for der er sparet lidt på mayonnaisen, og så er der vindruer i. Men det er jo selvfølgelig valgfrit, hvad du kommer i din kolde kartoffelsalat. Du kan jo blot lade dig inspirere af opskriften.

Majs på grill – At servere hele majskolber til oksemørbrad hører sig nok ikke den højtidelige fest til. For her skal der ”spises med fingrene”. Væk med de irriterende tråde, på med krydderurtesmør, op med yderbladene, også er du klar til at grille majs og servere dem til den grillede oksemørbrad.

Mangosalat – Mix en hurtig salat af mango og avocadoer og en to-tre andre ingredienser, og lav en god olie-eddike-dressing til, og du har det perfekte tilbehør til oksemørbrad – stegt som grillet og uanset om det er til hverdags- eller festmåltidet. Og så ser den ovenikøbet flot og farverig ud.

Marinarasauce – Den cremede tomatsovs (eller sauce) er ikke et traditionelt valg, når det handler om tilbehør til oksemørbrad. Men du går glip af noget, hvis du ikke prøver det til en grillet oksemørbrad. Gerne én, der er marineret i en god marinade, før den grilles. Hertil kan du servere små, grillede kartofler.

Melonsalat – Skal tilbehøret være ekstra let og frisk, så er melonsalat et godt valg. Den sødmefulde og saftige salat får et lækkert tvist fra den salte fetaost – eller fetaost look-a-like. Skal måltidet være mættende, uden at der går for meget kød til, vil det være anbefalelsesværdigt at servere nogle grøntsager eller kartofler til også.

Opbagt sovs – Især hvis du har noget sky eller fond fra tilberedningen af oksemørbraden, er en opbagt sovs ideel. For det hele kommer til at spille perfekt sammen, når sovsen får smag fra kødet. Har du ikke noget saft eller kraft fra kødet, kan du i stedet bruge en fond eller bouillon af god kvalitet.

Pastasalat med bacon – Salt krydret med bacon … what’s not to like? Og i denne pastasalat er der sammen med andre velsmagende ingredienser lige netop bacon. Nu tænker du måske ”pasta??? Man kan da ikke spise pasta til mørbrad!!!” Men selvfølgelig kan du det. Du kan spise pasta til alt – spørg selv ungerne!

Pastasalat med broccoli – Pasta er nok ikke det oplagte valg at servere til oksemørbraden til en stor familiefest. Men til den uformelle grillaften i haven sammen med naboer og venner kan du sagtens servere pasta. Den skal bare have tilført smag fra andre ingredienser også. Det har denne pastasalat!

Pastasalat med pesto – De flotte farver i denne pastasalat med pesto leder tankerne på sol, sommer og grill. Den er perfekt som tilbehør til rigtig mange stegte eller grillretter – herunder også oksemørbrad. Pestoen giver den en dejlig cremet konsistens, så du faktisk ikke behøver sovs – men du må gerne!

Pastasalat uden kød – Til både det uformelle og det mere højtidelige arrangement er det altid nemt at servere salat, fordi den kan tilberedes i forvejen. Det gælder også denne pastasalat – som er mest velegnet til det uformelle arrangement. For selvom den indeholder pasta, serveres den kold.

Peanutsauce – Varm peanutsauce egner sig fortrinligt til oksemørbrad, uanset hvordan du har tilberedt den, og uanset hvilket arrangement du vil servere den til. Der skal selvfølgelig andet tilbehør til også i form af kartofler og grøntsager. Det kan være alt fra pommes Anna til grillede majs eller en salat.

Peberrodscreme – Serverer du oksemørbrad lun eller kold på f.eks. en buffet eller som tapas, smager peberrodscreme dejligt til. Peberrodscreme behøver ikke være så stærk, at du brænder tunge, gane og drøbel væk på dine gæster – smag den til, så den får den styrke, du synes er perfekt.

Peberrodssovs – Er du vild med peberrod, så kan du spise peberrodssovs til alt fra frikadeller til oksemørbrad. Peberrodssovs er ikke kun velegnet til oksespidsbryst, sprængt tunge eller kalvebryst. Servér den evt. sammen med råstegte kartofler eller bagt blomkål. Klik på linket, og få opskriften på peberrodssovs samt nogle gode råd om peberrod.

Pommes Anna – Har du masser af tid og overskud til at lave tilbehør til oksemørbraden, så skal du servere pommes Anna til. Det er tynde skiver kartofler, der lægges sammen med smeltet smør og steges/bages i ovnen. De smager superlækkert, og de er bestemt værdige til at blive serveret også til den store, højtidelige festmiddag.

Pommes frites – Hvis du laver dine pommes frites fra bunden af med rå kartofler, som du selv skærer i stave osv., kan du selv vælge, hvor ”fede” de skal være. Du kan lave den ”fedtfattige” udgave i ovnen, eller du kan koge dem i friturekoger eller gryde. Du får begge opskrifter her.

Rabarberkompot – Er det tid for danske, friske rabarber, så er rabarberkompot altid lækkert at servere til mange forskellige retter – især grillet eller stegt kød. Ud over at det smager godt, så er det også både nemt og hurtigt at lave. Dog skal den have lidt tid efter tilberedning til at køle af i.

Raita – Serverer du pommes frites eller ovnkartofler til din oksemørbrad, er raita perfekt at ”dyppe” i. Raita er en kold dip, der stammer fra Indien. Når du klikker på linket, får du både en opskrift på indisk raita og en opskrift på en raita, der er fordansket.

Rodfrugter i ovn – Racines frites eller rodfrugtefritter eller bare rodfrugter i ovn. De ligner kartofler i ovn, men i stedet for – eller måske sammen med – kartofler, kan du bruge alle mulige rodfrugter, så de varierer i smag og farve. De smager lækkert sammen med f.eks. oksemørbrad og en god sovs.

Rodfrugtmos – Til en hyggelig aften i gode venners lag. Oksemørbraden er sat i ovnen på langtidsstegning, og imens kan du forberede den grove rodfrugtmos, der skal serveres til. Det kræver lidt arbejde, for rodfrugterne skal ordnes. Men det er besværet værd. Husk også at lave en lækker sovs til.

Rødvinssauce – Skal der sauce til oksemørbraden, så skal det være en god sauce, der matcher kødet godt. En god rødvinssauce er et klassisk og oplagt valg. Servér den både til festmiddagen og til grillaftenen. Sauce er altid godt, når du f.eks. også serverer kartofler eller grøntsager.

Røsti – Vi danskere har svært ved at forstille os et godt og mættende måltid mad uden kartofler. Det er da også helt i orden, men behøver det være skrællede, kogte kartofler hver gang? Hvis ikke, så skulle du prøve at servere røsti til oksemørbraden. Det vil nok overraske nogen, men forhåbentligt positivt.

Rysteribs – Som regel er garnituren i det danske køkken noget med grøntsager (herunder rodfrugter), men en gang imellem står der også frugt på menuen. Som f.eks. rabarberkompot, æbler og svesker eller rysteribs. Rysteribs er smagen af dansk sommer. Der er kun to ingredienser – medmindre du vil lege med smagen – og så er det lynhurtigt at lave.

Råstegte kartofler – Steg kartoflerne i olie (ligesom med pommes frites), inden de bliver kogt, og uden de skæres i stave. Du får sprøde, velsmagende kartofler, som du kan krydre nøjagtigt, som det passer til din oksemørbrad. Du kan krydre med krydderurter eller krydderier eller bare med salt og peber.

Sauce bordelaise – Rødvinssauce passer altid godt sammen med især oksekød og altså også med oksemørbrad. Denne rødvinssauce er lidt ”finere” på den end en traditionel rødvinssauce og kan derfor sagtens akkompagnere oksemørbraden ved en formel festmiddag. Der er både rødvin og portvin i. Og smør – masser af smør.

Søde kartofler – Du kan tilberede søde kartofler på mange måder. Her er de tilberedt ligesom tynde pommes frites – meget tynde pommes frites – med chilipulver på. De smager vanvittigt godt, og du behøver ikke skrælle dem først. Alt det sunde sidder nemlig i skrællen. Søde kartofler smager godt som en snack, men også som tilbehør til oksemørbraden.

Sommersalat – Bland danske, friske grøntsager og frugt i sæson med saltet ost i lage – fetaost eller salatost eller hvad de nu hedder. Det smager så sommerligt og lækkert til f.eks. en grillet oksemørbrad eller bøffer lavet af oksemørbrad. Et dejligt let måltid, hvis ikke du serverer andet til.

Spidskålssalat – En farverig salat ser altid indbydende ud på spisebordet. For at spidskålssalaten her ikke skal blive for ”bleg”, er det derfor en god idé at bruge røde æbler. Det er måske ikke lige denne salat, du vil sætte på bordet, når der er stor fest, men den er perfekt, når der grilles oksemørbrad til havefesten.

Spinatsalat – Salat med spinat mætter godt. Især når der også er både mango, avocado og kerner i. Det er der i den spinatsalat, du får opskriften på her. Og den passer fortrinligt til oksemørbrad. Du kan mixe og matche med andre typer kerner, frugt, ost osv., alt afhængig af hvad du kan lide.

Stegt spidskål – Spidskål kan meget andet end at blive stuvet eller snittet til salat. Har du ikke prøvet at stege og spise spidskål før, er du helt klart gået glip af noget. Og det passer supergodt til sommerens grillede eller måske helstegte oksemørbrad i ovn – måske endda langtidsstegt.

Syltede agurker – Skal der surt til oksemørbraden, så er syltede agurker et oplagt valg. Du laver dem selvfølgelig selv efter opskriften, som du får her. Den kan bruges til både små og store agurker. De hjemmesyltede agurker tager nogle dage at får gjort færdige, men smagsmæssigt er de helt klart at foretrække.

Syltede asier – Det er ikke så nemt at få fat i asieagurker, men har du dem selv i have eller drivhus, eller har du fundet et sted, hvor du kan købe dem kan du lave gammeldags, syltede asier. De smager dejligt forfriskende til de fleste retter – og selvfølgelig også til oksemørbrad.

Syltede grønne tomater – Det er ikke altid, at alle tomater på planten når at blive røde, før der er for lidt solskinstimer og varme, til at de nogensinde bliver det. Men heldigvis kan de syltes, og de smager så lækkert til oksemørbrad. Grønne tomater kan enten sur- eller sødsyltes. Her får du en opskrift på de sødsyltede.

Syltede løg – Perleløg smager skønt syltede til rigtig mange retter. Prøv at servere dem til, næste gang du laver oksemørbrad sammen med en god sovs og f.eks. hasselbackkartofler eller andet tilbehør. Klik på linket, og få opskriften på syltede løg og også på glaserede perleløg, som også er perfekt tilbehør til oksemørbrad.

Syltede rødbeder – Når du serverer syltede rødbeder til din oksemørbrad, slår du næsten to fluer med et smæk. For syltede rødbeder er ikke rigtig sure og heller ikke rigtig søde, eller faktisk er de både og. Så du får altså dækket to grundsmage ind, når der er syltede rødbeder på tallerkenen.

Tomatsalat – Findes der noget, som tomatsalat ikke smager godt til? Nej, vel!?! Når du klikker på linket, får du opskriften på en meget enkel tomatsalat samt forslag til, hvordan du kan udvide den til at blive en luksustomatsalat, som du kan servere til din oksemørbrad til hverdag og fest og alt midt imellem.

Waldorfsalat – Vi spiste det i 70’erne til festernes steg-menuer, og vi sætter det stadig på bordet til festlige lejligheder. Den gode, gammeldags waldorfsalat. Dengang spiste vi den til kalvesteg – gerne stegt som vildt – eller lignende. Men den smager også fortrinligt som tilbehør til oksemørbrad. Og den er ikke specielt svær at lave.

Picture of Tobias Nielsen

Tobias Nielsen

svampesovs
Opskrifter

Svampesovs

Lidt om vores opskrift på svampesovs med fløde Svampesovs – Synes du maden er lidt for kedelig og hverdagsagtig, så servér en svampesovs til, så

Læs mere »
havregrynskager
Bagning

Havregrynskager

Havregrynskager er nogle af de nemmeste og hurtigste småkager at lave – eller små og små … de har faktisk en ret pæn størrelse, men det

Læs mere »
Stegt laks
Fiskeretter

Stegt laks

Stegt laks er ikke alene en lækkerbisken, det er også sundt. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken slags laks, du vælger, hvis det skal være

Læs mere »
fedtebrød
Juleretter

Fedtebrød

Juleguderne må vide, hvorfor denne lille, uanselige småkage skal hedde fedtebrød. Jeg ved faktisk ikke, om det er en julesmåkage, men vi får dem altid

Læs mere »
Spaghetti bolognese ret
Oksekød

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese er én af de retter, du med fordel kan lave dagen før, så pastaen rigtig kan trække smag af den lækre sovs. Selvom

Læs mere »
coq au vin
Franskeopskrifter

Coq au vin

Min coq au vin opskrift og et par kommentarer Coq au vin er fransk og betyder hane med vin. Rettelig en ung hane. Men det

Læs mere »