Retter der starter med M
Her kan du finde retter der starter med M.
Mac and cheese – Mac and cheese kan oversættes til Makaroni og ost på dansk. Men det er en ærkeamerikansk ret som næsten alle the kids over there elsker. Mac and cheese smager faktisk rigtig godt, og det er sjovt og ret let at lave det helt selv fra bunden.
Madbrød – Denne variant af madbrød er koldhævet. Der er altså ikke tale om et hurtigt madbrød, som du kan lave på 30 minutter, men som bør stå og hæve mellem 12 til 24 timer i køleskabet. Det er så tilgengæld et rigtig lækkert madbrød.
Madpandekager – Disse madpandekager har jo sådan set et ret morsomt navn. For det vel ikke kun madpandekager, der blandt alle andre pandekager kan tage patent på at være mad. Det lagt til side så får du her opskriften på madpandekager, som er en ret, der snarere bliver spist til hovedret end dessert.
Majs på grill – en herlig måde at nyde majs på. Her får du alt du skal vide for at få et superresultat af majs på grill. Når du alligevel har gang i grillen, er der næsten ikke nogen undskyldning, for næsten alle kan lide majs.
Majspandekager – Ulig andre pandekager, så er majspandekager ikke en sød ret eller dessert. Majspandekager er en type madpandekager og bliver brugt til aftensmad.
Majssuppe – Majs er ikke bare til grillen eller eksotiske retter. Her kan du finde opskriften på majssuppe. I denne variant af majssuppe er der anvendt kartorfler og squash.
Mandazi – En afrikansk ret eller mere præcist en swahili ret. Mandazi kendes også som en swahili bolle og er en sød ret, der kan serveres som tilbehør, desert eller til en god eftermiddags chai-te.
Mandelsmør – Hvis du er veganer og stadig vil have muligheden for at bruge smør, så er mandelsmør et rigtig godt vegansk bud. Mandelsmør bliver blot lavet af en ingrediens, neml mandler, men du kan naturligvis altid krydre mandelsmør med det ene eller andet krydderi.
Mango chutney – En klassisk indisk ret. Denne opskrift er udviklet på baggrund af den klassiske indiske variant. Beate Grandahl har givet opskriften en genfortjent popularitet igen.
Mango lassi – Mango lassi er en youghurt drik. Den stammer Indien og Pakistan. Her får du opskriften på mango lassi. Det vilde er det tager kun 5 minutter at lave. Så hvad venter du på, så er det bare igang med at lave din egen hjemmelavede mango lassi.
Mangosalat – Mangosalat er en fornøjelig sommerret. Det smager fremragende og ser virkelig delikat ud. Eneste krav til en succesrig mangosalat er, at du kan finde en god mango og gode avocado. Opskriften indeholder osse tips på at skære mango og avocado.
Manhattan – Manhattan er en cocktail baseret på whiskey, sød vermouth og en bitter. Det er en af de klassiske cocktails, som kan dateres helt tilbage til 1800-tallets USA.
Manti – Denne opskrift på manti kaldes også nogle gange tyrkisk ravioli. Det er vel egentlig fordi vi kender ravioli bedre end manti, for det er sjældent man hører udtrykket om ravioli, at det er en form for italiensk manti. Det til side, så er manti en rigtig lækkker lille aftensmad.
Marcipan – Her får du Beates bud på hvordan man kan lave hjemmelavet marcipan. Hvis du ikke ved hvordan man smutter mandler, som er hovedingrediensen i marcipan, så har Beate også nogle tips til dig her.
Marinade til kylling – Alle typer af marinade til alle former for tilberedninger. Giv lidt liv til din kylling med en god marinade. Det tager kun fem minutter og giver så meget smag. No Brainer.
Marinara sauce – Denne italienske sauce bruges i en lang række pasta retter, og man kender faktisk ofte snarere navnet på pastaen end marinara sauce. Fx kender du nok allerede pasta marinara eller spaghetti marianara, og det er naturligvis fra marinara sauce retterne har sit navn. Her får du opskriften på den italienske grundsauce marinara sauce.
Marmelade – Du kan sagten selv lave marmelade fra bunden. Den her opskrift er med frisk figner, men du kan også lave marmelade med jordbær, hindbær eller hvad du har lyst til. Der er noget elegant ‘rigtig kok’ over at lave marmelade selv, og det tager altså kun 30 minutter.
Mascarpone – Dette her er en lækker friskost. Eller nogle vil kalde en mascarpone for en flødeost. Om du kalder en mascarpone for friskost eller flødeost, så er det en dejlig lille ost, der er utrolig god at bruge i en række andre retter. Problemet ved mascarpone er, at den tager næsten en dag at lave, men hvis man kan leve med det, så er det en rigtig lækker og let ret at lave selv.
Mascarpone is – Faktisk kan du lave is af mascarpone. Du kan se opskriften ovenfor på mascarpone, og her tager vi den et skridt videre. Her lærer du at lave mascarpone is. Det er faktisk ikke så svært men det tager lidt tid. Det kan du læse alt om her i opskriften på mascarpone is.
Maskeret blomkål – Blomkål oh la la med sovs og rejer og bacon og… nemt at tilberede i en fart og lidt sjovt. En retroret der sikkert får et comeback, for maskeret blomkål smager godt og ser sjovt ud.
Matoke – Matoke er egentlig bare en bestemt type banan fra Uganda. Ofte bliver Matoke dog brugt synonymt med en ret nemlig matoke med kylling. Det er også den opskrift du får her på siden.
Mazarinkage – du kender den, men måske ikke som hjemmelavet. Hjemmelavet mazarinkage smager meget bedre, end den du køber i supermarkedet, og det er hverken svært eller tidskrævende. Men hvis du ikke er til marcipan, skal du nok lade være.
Meatza – Er du vild med pizza, men kan ikke fordrage dejen. Så er meatza svaret på dine bekymringer. Meatza er nemlig en pizza uden dej. Meatza er en favorit junkfoodret for mange LCHF folk og personer der følger palæo-diæten.
Medister i airfryer – Med denne opskrift får du medister i airfryer uden sejt skind. Tricket er bacon. Bacon i skiver! Du kan læse her hvordan Beate bruger bacon til at lave den lækreste medister i airfryer.
Medisterpølse – Det er en af det danske køkkens nemmeste retter. Her er der præsenteret lidt forskellige måder at lave medisterpølse på!
Melboller – lav selv melbollerne til hønsekødssuppen. Det er nemt, og de bliver meget bedre, end dem du kan købe.
Mellemøstlige retter – Det mellemøstlige køkken består af mange forskellige køkkener og traditioner. Her får du de bedste mellemøstlige retter, som vi har på HurtigMums.
Melonsalat – Lækker lille salat som du kan lave året rundt. Du kan bruge forskellige salater efter smag og behag. Denne melonsalat tager cirka 10 minutter at lave og kan bruges som en let selvstændig ret til for eksempel frokost eller som tilbehør eller del af en tapasmenu.
Menemen – Det her er en lækker tyrkisk morgenmad, der minder lidt om røræg, men så har den alligevel noget andet tyrkisk over sig. Her får du den opskriften på menemen – den tyrkiske rørægs variant.
Mexicansk mad – Her finder du en masse af de retter man spiser i Mexico. Burrito, carnitas, chili con carne, chili sin carne og vi kunne blive ved. Hvis du er glad for mexicansk mad – så finder du det rette lige her.
Mexicanske pandekager – Ligesom madpandekager men en mexicansk version med tortillabrød, oksetykkam og lækker krydret!
Millionbøf – Dejlig klassisk gryderet. Hamrende nem at lave og så går det hurtigt. Her finder du opskriften på millionbøf.
Minestronesuppe – En klassisk italiensk grøntsagssuppe det er hvad en minestronesuppe er. Du kan læse opskriften her.
Mock duck – Lækker alternativ til and. Mock duck er veganernes svar på and, og her får du vores bud på netop mock duck.
Mojito – Mojito er en sød, syrlig og frisk cocktail, de fleste kender, som sender tankerne mod varmere himmelstrøg og lange nætter. Den har en frisk smag og duft af mynteblade, som også er én af hovedingredienserne i cocktailen.
Morgenboller – lækre friskbagte boller giver den perfekte start på dagen. Glæd hele familien med varme boller, som ikke tager lang tid at få klar.
Mormordressing – God frisk og let at lave dressing. Mormordressing går rigtig godt til langt de fleste salater.
Mornaysauce – lækker bechamelsauce med masser af ost! Den er perfekt til lasagne, men faktisk kan Mornaysauce bruges til næsten alt. Den du laver selv smager ca. dobbelt så godt, som den du køber i supermarkedet.
Moules frites – Den her ret er tæt på at være den belgiske nationalret. I hvert fald så er moules frites den første ret vi her på HurtigMums forbinder med Belgien. Moules frites er egentlig bare blåmuslinger med pommes frites, men det ændrer ikke ved det er en fantastisk ret, der kombinerer det eksklusive med det jordnære.
Mozartkugler – Hvad disse kugler egentlig har med Mozart at gøre skal jeg være ærlig at sige jeg ikke ved. Men Mozartkugler er noget af det lækreste konfekt jeg kender. Her får du opskriften på mozartkugler.
Muffins – Muffins og cupcakes er ikke det samme, men du kan sagtens lave en cupcake ud af en muffin. Her får du opskriften på muffins med jordbær, og det er en af mine personlige favoritter, og nå ja så har vi inkluderet lidt tips og tricks til, hvordan der er endnu større mulighed for succes på kagerne.
Musaka – Musaka eller moussaka er en lækker ret, der for mig minder meget om lasagne – bare uden pasta. Om musaka er fra Grækenland, Tyrkiet eller en af de arabiske lande er ikke helt klart. Navnet musaka stammer imidlertid fra arabisk, men hvor retten i dens nuværende form kommer fra er ret utydeligt.
Muslingesuppe – Det her er en af de retter, hvor man føler sig så utrolig eksklusiv når man spiser den. Den her muslingesuppe er lavet helt klassisk med hvidvin og så en god sjat vermouth. Mums.
Müslibar – Hurtig og nem opskrift på hjemmelavet chokolade müslibar. Du kan nyde den som snack, eller have den med i madpakken. De smager mums!
Mysli – Hjemmelavet mysli eller müsli. Variationerne er næsten uendelige men her får du en god grundopskrift. Her får du opskriften på hjemmelavet müsli, som Beate har udviklet netop til dig.
Mørbrad – Nem og lækker opskrift på mørbrad med fyld. Hovedopskriften er med svesker, men du kan også putte andre ting i din mørbrad. Klik på det blå link og bliv inspireret.
Mørbradgryde – Mørbradgryde er hvis vi skulle udnævne en gryderet som Danmarks nationalret en selvskreven vinder. Mørbradgryde er uden egentlig konkurrence danskernes favorit gryderet.
Mørbrad i fad – Her er endnu en fantastisk opskrift med mørbrad. I denne opskrift kommer man mørbraden hel ned i et fad med smagfuld sovs. På den måde bliver mørbraden ekstra mør.
Mørbrad i ovn – Mørbrad er bare en vinder uanset om det er mørbradgryde eller mørbrad i ovn. Her kan du finde opskriften på mørbrad i ovn.. I
Mørdej – lækker relativ tør dej som kan bruges til både kager og madpandekager. I den her opskrift får du alt du skal bruge for at lave perfekt mørdej.
Andet – ikke opskrifter
Nedenfor kan du finde anmeldelser og andet, der ikke lige passede med ovenstående opskrifter.
Mauviel bradepande – Det her skulle efter sigende være en af verdens bedste bradepander. Vores anmelder tog et nærmere kig på Mauviel Bradepande og du kan se resultatet her.
Måltidskasser – Vi har så travlt. Og selv om vi kun er ude og lave symptombehandling på travlheden, så gør måltidskasser et godt stykke arbejde med at gøre fritiden lidt mere effektiv og mindre mentalt krævende. Måltidskasser fungerer på den måde at du får leveret alle råvarer til dine måltidder, og så kommer der opskrifter med. Så kan du vælge en måltidskasse til dig, der vil eksperimentere med fremmede køkkener, dig der bare skal have noget simpelt mad ned i børnene, dig der gerne vil spare enten på kronerne eller på kiloene. Der er efterhånden en den udbyddere af måltidskasser i Danmark. Det er det dem og deres bud på måltidskasser vi beskriver i dennne artikel.