Retter der starter med F

Her kan du finde retter med F:

Fajitas – Det her er en af de helt klassiske Tex-Mex retter. Her får du en opskrift på fajitas med kylling som er stærkt inspireret af verdensmanden Jamie Oliver.

Falafler – Du kender det som billig fastfood, men falafler er noget du nemt selv kan lave. Grundlæggende er det friturestegte boller af kikærter med krydderurter og krydderier. Det smager godt og er fin og nem børnemad i pitabrød.

Farsbrød – En af de store klassikere jeg aldrig bliver træt af er farsbrød. Her kan du finde en god opskrift på en amerikansk variant af farsbrød med oksekød og bacon.

Farserede jalapenos – de lyder (desværre) stærkere end de er. Men farserede jalapenos med kød og flødeost smager (virkelig) godt og er ret nemme at gå til.

Farserede porrer – Det her en af mine egne små favoritter. Denne her variant af farserede porrer er lavet til 4 personer, men du kan bare justere antallet af ingredienser. De farserede porrer tager cirka 40 minutter at lave.

Fasan opskrift – Det er ikke ofte der er fasan på menuen. Her leverer Beate sin egen lækre opskrift på fasan. Der er tale om grydestegt fasan, der er lavet med bacon, fløde, hvidløg, gulerødder og meget mere lækkert. Se den lækre opskrift her.

Fastelavnsboller – Fastelavn er en af børnets højtider, og ingen fastelavn uden fastelavnsboller – sådan er det bare. Du kan finde vores simple og lækre opskrift på fastelavnsboller her.

Fattoush – Libanesisk salat – direkte oversat betyder Fattoush: bondesalat. Fattoush er endnu ikke så kendt en salat i det danske køkken, men som mange andre rigtig lækre udenlandske retter, så sniger fattoush sig nok også ind blandt de danske klassiske retter.

Fedtebrød – Når der er jul, så skal der laves fedtebrød. Mums en rigtig julekage. Her får du HurtigMums bedste opskrift på fedtebrød. Det tager kun 25 minutter at lave fedtebrød.

Fennikelsalat – Simpel og lækkker salat med fennikel. Fennikelsalat er ikke noget, der bliver spist ofte i det danske køkken, og det er egentlig synd, da det er en rigtig lækker salat. Find opskriften på fennikelsalat via det indledende link.

Finskbrød – Ja eller finsk brød som nogle også lidt mere grammatisk korrekt kalder det. Finskbrød er en dejlig julesmåkage. Du kan finde opskriften på finskbrød her.

Fisk på grill – Det går lynhurtigt med fisk på grill, og det bliver rigtig lækkert. Du får tips til alle typer fisk og til at fjerne skællene. Hvis du har en grill og en fisk kan du få lækker aftensmad på 8 min.

Fiskefilet – Denne klassiker bliver spist året rundt i Danmark. Denne opskrift på fiskefilet er helt klassisk. Her er fiskefilet lavet af rødspætter, men fiskefilet kan laves af stort set af alle fladfisk.

Fiskefrikadeller – klassiske hjemmelavede fiskefrikadeller. Du kan benytte forskellige typer fiskefars til at lave fiskefrikadeller i denne opskrift.

Fiskelasagne – Herlige fiskelasagne med torsk. Smager virkelig godt og er en ret sofistikeret lasagne, som nogen bare vil elske – fiskelasagne er værd at prøve.

Fiskeretter – Oversigt over de fiskeretter der er på HurtigMums.dk.

Fiskesuppe – Det her er en klassisk lækker fiskeret. Fiskesuppe er både lækker og let at lave. Og det stopper ikke her fiskesuppe tager ikke længere end 15 minutter at lave.

Flan – Nogle mener flan er en fransk dessert, mens andre mener den er spansk. Flan hører nok til i begge lande, og i hvert fald er det en sød lille dessert. Flan er lavet af mælk, sukker, æg og eventuelt noget rom og/eller vanilje.

Flap meat – Flap meat eller bavette steak er ikke den mest kendte oksekødsret. Det sagt så er det en rigtig lækker ret, som Beate Grandahl har udviklet her. Flap meat retten er lavet til panden, og det er den særligt, da der er en masse lækker sovs det skal søbe i, som nok ikke har nemme vilkår på grillen.

Flapjacks – Det her er en ret ny form for kager i Danmark. Det gør kun flapjacks noget mere spændende. Du kan sagtens servere dem som alternativ til fredagsslik. Du kan også lave flapjacks som en alternativ og lidt spændende type kager til aftenkaffen.

Flutes – lækkert tilbehør til næsten ethvert aftenmåltid. Flutes er nemme at lave selv, mens du gør andre ting – arbejdstiden er under et kvarter.

Flæskesteg – Mere dansk bliver det ikke – Denne flæskesteg opskrift forklarer hvordan du laver sprøde svær.

Flæskesteg i airfryer – Hvis du vil sparre lidt på kalorierne uden at gå på kompromis med smagen, så vil jeg anbefale, at du prøver denne opskrift på flæskesteg i airfryer. Airfrying er blevet buzzword de sidste par år, og den her opskrift er lavet i forbindelse med vores egen fascination af airfryers.

Flæskesteg på gasgrill – Det er ikke kun til jul og andre af vinterens højtider, at flæskesteg er et hit. I denne opskrift kan du lære at lave flæskesteg på gasgrill. På den måde kan flæskestegen indgå som en del af dit udvalg af grillretter om sommeren. Læs hele opskriften på flæskesteg på gasgrill her.

Flæskesteg på grill – Det er faktisk en rigtig god ide! Og med den her opskrift garanteres sprøde svær. Det tager dog en time før stegen er færdig så start med flæskesteg på grill.

Flæskestegssandwich – Dagen derpå og med left overs af flæskesteg, ja så er der ikke noget der er bedre end en god omgang med flæskestegssandwich. Du kan læse en dejlig hurtig opskrift på flæskestegssandwich her.

Flødeboller – Du kan købe alle mulige forskellige flødeboller, men det er faktisk ikke så svært at lave dem selv. Videre så smager hjemmelavede flødeboller bare bedre. Her får du HurtigMums opskrift på flødeboller.

Flødekarameller – nem opskrift med variationsmuligheder. Det er slik som bliver bedre, når du selv laver den. Kan være sjovt at gøre sammen med børnene.

Flødekartofler – 80’ernes helt store hit var flødekartofler. De er måske ikke så populære længere, men det ændrer ikke ved at flødekartofler er super lækre.

Focaccia – Lækkert italiensk madbrød. Smager skønt og er nemt at lave.

Fondue – Det tager slet ikke så lang tid at lave. Du behøver en halv times tid, og så er der klar med fondue. Læs opskriften på fondue her.

Forloren hare – Ja den her ret indeholder slet ikke hare, så hvis du har været  ude og skyde harer, så er det den forkerte opskrift. Til gengæld hvis du leder efter en dejlig klassisk opskrift, så er forloren hare super lækker. Forloren hare minder nok mest af alt om græsk farsbrød.

Forloren skildpadde – Heller ikke forloren skildpadde indeholder skildpadde, men navnet kommer på grund af udseendet. Forloren skildpadde ligner lidt skildpaddesuppe, og deraf kommer navnet. Læs mere om forloren skildpadde.

Forret med laks – Her får du en lækker lille opskrift, som jeg bruger ofte til højtider. Denne lille forret med laks giver en god og frisk indledning på måltidet. Du kan bruge denne forret med laks til nytår eller fester – eller bare lave den når du lige føler for det!

Forårsruller – De fleste har købt frosne forårsruller og spist dem med en vis nydelse. Det er dog ikke det samme som at lave sine egne forårsruller. Du kan finde vores opskrift på forårsruller her.

Franske retter – Her har vi samlet vores opskrifter på franske retter. Du finder fx. crème brûlee, chateaubriand og bearnaisesovs.

Franske vafler – Beate Grandahls opskrift på franske vafler er helt tradtionel. Den er både godt skrevet og nemt at følge.  Se opskriften på franske vafler her.

Frikadeller – Der er flere opskrifter på frikadeller på HurtigMums. Denne opskrift er en klassisk frikadelleopskrift, men hvis du vil prøve noget lidt andet kan du tage et kig på vores bulgurfrikadeller eller blomkålsfrikadeller.

Frittata – Dette en italiensk omelet eller æggekage. Vi mener at frittata er en omelet, men der er jo så mange meninger om hvad forskellen på æggekage og omelet er i Danmark, og det er jo langt fra sikkert de har samme diskussioner i Italien. Frittata tager omkring en halv time at lave.

Frugtsalat – Dejlig frugtsalat. Den kan sagtens gå til både aftensmad, frokost eller brunch som supplement til andre retter. Du kan finde opskriften på frugtsalat via indledende link.

Fufu – Det her er en slags afrikansk kartoffelbolle. Du kan få fufu-mel i mange afrikanske lande, men det er ikke noget vi har været i stand til at finde i Danmark. Så denne opskrift på fufu er lavet på kartofler.

Fyldte champignoner – Det her er en dejlig lille delikatesse, og jeg er meget overbevist om at fyldte champignoner får dine tænder til at løbe i vand. Læs opskriften på de små delikatesser her.

Fyldte chokolader – Her får du både opskriften på skallerne til fyldte chokolader og så får du 3 forskellige typer fyld til fyldte chokolader.

Fyldte pandekager – Lækre madpandekager med fyld af kål og oksekød. Fulde af fibre, men smager godt alligevel bl.a. på grund af cheddar-gratineringen. Tager en time, men er ikke svært.

Fyldte peberfrugter – Peberfrugter er normalt lækkert tilbehør, men her bliver fyldte peberfrugter til en dejlig hovedret. Denne variant af fyldte peberfrugter er med oksekød.

Fyldte portobellosvampe – Hvis du er til bacon, flødeost og hvidløg, så er de her fyldte portobellosvampe lige noget for dig! Det tager omkring 45 minutter at lave, og de her fyldte portobellosvampe er rent mums!

Fyldte squash – En herlig hovedret, hvor ovnen gør næsten alt arbejdet. Fyldte squash kan laves med okse, svin, kylling eller vegetar, og det hele er godt og let at lave.

Fårikål – Denne gryderet er nok ikke så kendt i Danmark, men hos vore norske brødre, der er fårikål blevet så vigtig en ret, at de har udnævnt fårikål til nationalret. Du får her en grundig og udførlig opskrift på fårikål.

Cookie indstillinger
Annonce