Retter der starter med K

På denne side kan du finde retter og opskrifter, der starter med bostavet K. I bunden af artiklen kan du også finde en række forskellige anmeldelser.

Kageretter – Oversigt over populære opskrifter på kager hos HurtigMums.

Kaiserschmarrn – Her er vi i det østrigske køkken. Kaiserschmarrn er en form for pandekager, som er revet i stykker. Kaiserschmarrn er en dejlig sød ret.

Kalvefrikasse – En kalvefrikasse er en slags ragout. Du kan læse opskriften på HurtigMums superlækre kalvefrikasse her.

Kammerjunkere – Koldskål og kammerjunkere – det er bare så meget tegn på sommer og sol over Danmark. Se opskriften på lækre kammerjunkere lige her!

Kammuslinger – Lækre med en dejlig konsistens. Her er en elegant ret med kammuslinger. De smager altid godt, men med den her originale marinering bliver kammuslinger bare rigtig (hurtig)mums.

Kanelkage – Dejlig krydret – men alligevel sød – kage med kanel, ingefær og kaffe! Mascarpone på toppen giver den et ekstra pift. Ikke den nemmeste kage at lave, men det smager virkelig godt.

Kanelsnegle – Du kan lave dem med eller uden glasur, men husk hvis du vil fryse kanelsnegle, så skal det være uden glasur. Find Hurtigmums lækre opskrift på kanelsnegle her.

Kanelsnurrer – egentlig kanelsnegle med et nyt look og uden glasur. De smager supergodt og er fine at servere for gæster.

Karbonader – Her kan du få den klassiske opskrift på karbonader. Karbonader forveksles ofte med krebinetter som du kan læse mere om nedenfor. Læs om karbonader her via det indledende link.

Karrydressing – Lav din egen karrydressing på ca. fem minutter. Den kan bruges til mange ting. Udover karrydressing får du også en opskrift på hjemmelavet karry.

Karrykål – Det her er noget super lækkert tilbehør. Jeg er personlig ret vildt med at servere karrykål til grillretter, men det er sådan set bare fantasien, der sætter grænser for hvor du kan bruge karrykål som tilbehør.

Karrysild – Der er næsten ikke noget mere klassisk på et traditionelt dansk frokostbord end karrysild. Rigtig mange tager den helt nemme løsning at købe karrysild i supermarkedet. Det er hverken svært eller tager lang tid at lave karrysild, så det er et rigtig godt sted at kunne gøre lidt ekstra ud af frokosten. Hvis du vil have opskriften helt fra bunden, hvor du også marinerer sild. Ja så kan du også finde den her. Det tager dog lidt længere tid end de helt simple hjemmelavede karrysild.

Karrysovs – Nogle kalder den karrysauce og andre kalder den karrysovs. Det er det samme og her på siden har vi valgt at kalde denne lille nemme sovs for karrysovs.

Karrysuppe – Denne lækre variant af karrysuppe kommer med nudler og kylling. Det er som de fleste andre karryretter en hot oplevelse at spise karrysuppe.

Kartoffel-porre suppe – Dejlig suppe lavet af primært kartofler og porrer – deraf navnet kartoffel-porre suppe.

Kartoffelgratin – Hvordan laver man en lækker kartoffelgratin nemt? Det kan du finde svaret på her i den nok bedste opskrift på kartoffelgratin på nettet.

Kartoffelkager – De her kartoffelkager har ikke meget med kartofler at gøre, det er snarere en variant af vandbakkelser. Du kan her finde opskriften på kartoffelkager, der ikke er helt nemme at lave.

Kartoffelmos – Alle elsker kartoffelmos – og vi er ingen undtagelse. Her er opskriften på kartoffelmos, som jeg er overbevist om er verdens bedste opskrift på kartoffelmos.

Kartoffelpandekager – Pandekager er det bedste! Så godt, at vi også elsker at spise det til aftensmad. Denne opskrift på kartoffelpandekager smager fantastisk med tomatsalsa.

Kartoffelpizza – At spise kartoffelpizza er en af de største fornøjelser som jeg kender. De fleste forbinder pizza med fastfood, men hvis du skal lave en kartoffelpizza fra bunden, så er det altså ikke noget der går specielt hurtigt. Til gengæld smager en kartoffelpizza superlækkert.

Kartoffelroulade – Nogle gange trænger de fleste af os til at lave noget lidt andet med karofler. En kartoffelroulade er et sjovt alternativ, og det er absolut ikke hver dag vi laver det. Men en gang imellem, så skifter vi kartoffelmosen, de bagte eller kogte kartofler ud med kartoffelroulade.

Kartoffelsalat – Det her er en klassisk opskrift på grøn kartoffelsalat. Den er god til så utrolig mange retter om det er grill, steg eller hvad du kan finde på. Find opskriften på kartoffelsalat her.

Kartoffelsuppe – Lækker krydret kartoffelsuppe. Du kan eventuelt også bruge porrer i denne kartoffelsuppe.

Kartoffelæggekage – Her kan du finde HurtigMums elskede kartoffelæggekage. Den er lækker og de fleste syntes, at den er noget bedre end en normal æggekage. Prøv selv denne æggekage og kom meget gerne med din kommentar.

Kartofler i ovn – Super simpel kartoffelret. Kartofler i ovn er en perfekt “jeg flytter hjemmefra” ret.

Kartofler på grill – tre gode måder at tilberede kartofler på grill. I folie i kullene, på spyd eller som grillbagt kartoffel.

Kastanjer – bagte kastanjer er lækkert og virkelig nemt. Som bonus lærer du at se forskel på hestekastanjer og spisekastanjer.

Kiksekage – Kiksekage der ikke skal bages og som er lavet på digestive kiks, kakao, smør og nødder – Mums! Konceptet no-bake kager er super trendy, og her er kiksekage et godt bud på en lækker kage.

Kikærtesalat – Du kender helt sikkert kikærter fra humus, men kikærter kan bruges så mange andre steder også. Prøv denne kikærtesalat med feta, og så vil du helt sikkert være enig. Det er i hvert fald en rigtig lækker kikærtesalat.

Kirsebærsovs – Når julemiddagen er serveret og vi er ved at nærme os desserten, så er det her kirsebærsovsen skal på bordet. Se Beate Grandhals opskrift på hjemmelavet kirsebærsovs her.

Klatkager – Lækker dessert baseret på rester fra risengrød. Klatkager kan både laves i julen som en selvstændig ret, ellers kan klatkager også bruges i en brunch.

Klejner – Find opskriften på en af julens nok lækreste småkager nemlig klejner. Læs opskriften på klejner her, hvor du også får hemmeligheden til de lækre mønske klejner.

Klimavenlige koteletter med pestosovs – Det behøver ikke være kedeligt bare fordi det er klimavenligt. Lækker opskrift med masser af smag!

Knækbrød – Det er faktisk ikke supersvært selv at lave knækbrød. De bliver både mere lækre og så kan du også lave dem markant mere sunde. Læs opskriften her på hjemmelavede knækbrød.

Kogt skinke – nem klassisk dansk ret, der faktisk er rigtig billig. Her får den perfekte guide til kogt skinke, samt tips til opbevaring, tilbehør, og hvad du skal gøre med resterne.

Kogt torsk – herlig fiskeret, som mange spiser nytårsaften. I den her opskrift på kogt torsk er der tips til: Hele fisk, filetstykker samt selvfølgelig en god opskrift på sennepssovs.

Kogte majs – Her får du HurtigMums hurtige og enkle opskrift på kogte majs. Ikke noget med det ene eller andet – kun plain og simple: Opskriften på kogte majs.

Kofta – Du kan finde kofta i mange varianter, da du kan bruge mange forskellige typer af kød til det. Faktisk kan du også bruge dyr fra havet og i Indien bruger de således også rejer og fisk, når de laver Kofta.

Kokostoppe – De smager lige så godt som de lyder. Kokostoppe er en lækker kagedelikatesse. Læs mere om lækre kokostoppe her.

Kold kartoffelsalat – Denne variant af kold kartoffelsalat stammer fra Rømø. Det er en lokal variant som jeg syntes giver et eller andet mere til retten. Nå ja så er kold kartoffelsalat jo bare altid lækkert på en lun sommeraften.

Kold peanutbuttersauce – Her får du opskriften på kold peanutbuttersauce, som du kan bruge som sauce eller dip til en lang række retter. Prøv den lækre kolde peanutbuttersauce her!

Koldhævede boller – Der er ikke noget som lækre hjemmelavede boller ved morgenbordet. Denne her opskrift på koldhævede boller indeholder både kanel og havregryn. Særligt kanelen giver et unikt pift til denne opskrift på koldhævede boller.

Koldskål – Det er bare noget bedre når man laver det selv istedet for at købe det færdiglavet. Den her koldskål tager kun 5 minutter at lave, det er næsten hurtigere end det tager at åbne en færdiglavet koldskål.

Koteletter i fad – Klassisk dansk ret med koteletter. Koteletter i fad går super godt med kartofler eller andre rodfrugter.

Krabbesalat – Når du laver denne klassiske krabbesalat, så får du lidt forskelligt. Du får en frisk og lækker lille krabbesalat. Du får en krabbesalat der er hurtig at lave. tager ikke meget mere end 20 minutter at lave. Du får en krabbesalat med bid i. Læs hele opskriften her!

Kransekage – Traditionel dansk festkage, der spises ved nogle af årets absolutte højtider, som ved barnedåb, bryllup og nytårsaften. Der er i øvrigt en opskrift på kransekage med nougat inkluderet i opskriften.

Krebinetter – Krebinetter forveksles ofte med karbonader som du kan læse mere om ovenfor. Dette er en af Danmarks bedste opskrifter på krebinetter, og du kan finde opskriften på krebinetter ved at klikke på det indledende link.

Kringle – Der findes mange forskellige typer kringler. Her får du den helt klassiske opskrift på kringle, der har overlevet i over 70 år.

Krydderkage – I denne variant af krydderkage får du kanel, nelliker og gode julekrydderier. Du får naturligvis også en god portion rosiner. I vores bog kan  du ikke servere krydderkager uden rosiner, så det er naturligvis en kerneingrediens i denne krydderkage.

Krydrede Nuggets – Børnevenlig ret med krydrede kyllinge nuggets. Du finder opskriften på krydrede nuggets her.

Kurabiye – Denne her ret er en tyrkisk te-kage. Kuribiye er en ret, som der ikke er så mange, der kender i Danmark, men med en relativ stor tyrkisk befolkning i Danmark, hvilket har gjort Kuribiye kendt i mindre dele af den danske befolkning.

Kylling i cola – Denne opskrift på kylling i cola vil helt sikkert være en favorit ved middagsbordet. Sukkeret i colaen karamellisere nemlig kyllingen. Desuden passer den søde cola og ketchup rigtig godt sammen, da detgiver en barbacue smag til kyllingen.

Kylling i fad – Her er opskriften på kylling i fad. Det er en dejlig let ret at lave og kylling i fad kan nemt kombineres med andre retter som pilaf eller blomkålsris.

Kylling i grøn karry – Det her er en af de noget mere spicy retter, og vi har haft besøg af en thai-kok, som har stået bag denne opskrift på Kylling i grøn karry. Se opskriften her på kylling i grøn karry. Du kan altid nedjustere mængden af grøn karry og chilli, hvis retten bliver for stærk.

Kylling i ovn – Sådan laver du en hel kylling i ovnen. Kylling i ovn er en af de mest almindelige retter af kylling. Find opskriften på kylling i ovn her.

Kyllingeburger – Her i en hammerlækker udgave med gratineret ost! Udgave 1 er lavet på rester, mens udgave 2 af kyllingeburger er gjort af fars fra bunden. Begge er fremragende!

Kyllingefrikadeller – Det er egentligt ikke så forskelligt fra normale frikadeller. Kyllingefrikadeller laves med hakket kyllingekød i stedet for hakket svinekød. Derfor kan du også bruge denne opskrift på kyllingefrikadeller til normale frikadeller.

Kyllingelasagne – mexicansk krydret udgave, som smager rigtig godt. Kyllingelasagne skal bare prøves!

Kyllingesalat – Salat med avocado, feta, syltede rødløg … nå ja og selvfølgelig kylling – deraf navnet kyllingesalat.

Kyllingespyd – Om du skal lave kyllingespyd i ovnen, på grillen eller på grillpanden, ja så får du her opskriften. Kyllingespyd er altid gode, men jeg foretrækker nu at få dem lavet på grillen.

Kyllingesuppe – Her finder du HurtigMums egen opskrift på kyllingesuppe. Lækker lille sag.

Kyllingetærte – Meget nem opskrift som smager ganske fremragende. Der er bare noget med tærte, som er (hurtig)mums.

Kylling, tomat og estragon – klimavenlig – Her er en god og klimavenlig opskrift med gode råvarer! Lækker med kartoffelmos som tilbehør!

Kyllingeretter – Her er en god samling med forskellige opskrifter til kyllingeretter. Kylling er og bliver en dejlig spise, og så er den bedre ernæringsmæssig end så mange andre kødtyper. Her får du HurtigMums samling af kyllingeretter.

Kyskager – De her små søde marengskager er navngivet kyskager på grund af udseendet. Kyskager er helt fantastiske små lækre kager. Find opskriften her.

Kærnemælkshorn – Det her er en helt klassisk og traditionel opskrift på kærnemælkshorn. Her får du kærnemælkshorn med sveskemos og det bedste som du kan tænke dig.

Kødrand – I denne opskrift på gammeldags kødrand kan du både bruge hakket oksekød eller en blanding af hakket kalvekød og svinekød. Se opskriften på kødrand her, der tradtionen tro er udviklet at Beate!

Kødsovs – Der er faktisk ikke en særlig svær ret at lave – men alt må have en begyndelse. Her er opskriften på kødsovs.

Köfte – Du kender dem sikkert fra de tyrkiske restauranter, og köfta er tyrkiske frikadeller. Du kan læse om den klassiske og vildt populære ret köfta her. Det tager i øvrigt ikke meget mere end 20 minutter at lave köfta.

Kåldolmere – Her er vinbladene blevet skiftet ud med savojkål, hvilket giver en helt anden, men lækker smag! Prøv dig frem, hvis bedre kan lide hvidkål så prøv da også det!

Andet - ikke opskrifter

Nedenfor kan du finde ting, som ikke som sådan går ind under kategorien opskrifter som anmeldelser og andet.

Kenwood kMix kaffemaskine – Hvis du skal have en kaffemaskine, så er en Kenwood kMix slet ikke et dårligt valg. I hvert fald ikke hvis man skal tro vores anmelder. Læs anmeldelsen af Kenwood kMix kaffemaskine her.

Kenwood kødhakker – Læs anmeldelsen her af Kenwood kødhakker.

Kenwood Major Titanium – Anmelderen beskriver Kenwood Major Titanium som en “kraftkarl af dimensioner”. Læs mere om Kenwood Major Titanium her.

KitchenAid Artisan – Vores anmelder betegner KitchenAid Artisan som køkkenets flotteste maskine, men er KitchenAid Artisan mere end flot. Læs KitchenAid Artisan anmeldelsen her.

KitchenAid elkedel – Hjælp i køkkenet med KitchenAid er altid en ret stilet hjælp. Men er KitchenAid elkedel mere end bare god stil i køkkenet. Det kan du læse mere om i denne anmeldelse af KitchenAid’s elkedel.

KitchenAid håndmixer – Igen er det designet, der overshiner alle andre håndmixere. KitchenAid håndmixer er naturligvis en rigtig god håndmixer, men det er stadig designet som gør en KitchenAid håndmixer til noget specielt.

KitchenAid røremaskine – En af de køkkenmaskiner, der er i den lidt højere prisklasse. Du kan finde anmeldelsen af KitchenAid røremaskine her.

KitchenAid stavblender – Hjemme hos os bruger vi meget mere stavblender end en almindelig blender, og hvorfor ikke bruge en stilet KitchenAid stavblender. Svaret er simpelt: Den er markant dyrere, men er en KitchenAid stavblender alligevel pengene værd. Vores anmelder kommer med en vurdering her.

Køkkenlamper – Her får du en artikel, hvor HurtigMums har været ud og kigge på designet er hjemmets vigtigste rum: Køkkenet! I denne artikel har vi kigget nærmere på forskellige bud på køkkenlamper. Det er tit svært at kombinere design, brugbarhed og så med noget der enten er godt for miljøet eller pengepungen. I denne artikel har vi dog kigget nærmere på nogle af de køkkenlamper, der er på markedet, og givet vores bud på nogle køkkenlamper vi godt kunne tænke os i køkkenet!