Retter der starter med S

Her kan du finde alle de retter der starter med S hos HurtigMums:

Sachertorte – Det her er en fantastisk chokoladekage med abrikosmarmelade. Det tager lidt tid at lave den her kage, men en god sachertorte er det hele hver.

Salat – Finde en oversigt over alle de salatretter, der er på HurtigMums. Ok det kan godt være vi har misset en eller to, men her finder du i hvert fald en god stor oversigt over salater.

Salat Nicoise – en af de helt klassiske salater kommer fra området omkring Nice og hedder meget passende Salat Nicoise. Det er med tun (enten fra dåse eller lynstegt tunbøf) og smilende æg, samt hvad du ellers har lyst til. Salat Nicoise smager godt og ser flot ud!

Salsa – Der findes faktisk utrolig manger varianter af salsa, men de fleste danskere tænker på den salsa, der er lavet med tomat og lidt forskellige krydderier. Det er den opskrift på salsa du får her.

Salsa verde – her finder du opskriften på salsa verde. Masser af basilikum, ansjoser og eddike – ja det er nogle af ingredienserne til denne spændende opskrift på salsa verde.

Saltimbocca – Det er hurtig, det er lækkert. Denne italienske saltimbocca ret er rent hurtig mums.

Samosa – Nogle kalder det en indisk ret, andre kalder den afrikansk og helt andre sige den er fra Mellemøsten.  Uanset hvor samosa kommer fra og den har sneget sig ind i det danske køkken, og selvfølgelig kan du finde opskriften på samosa her.

Sammenkogt ret – En lækker og billig måde at tilberede hvad du nu har i køleskabet, men så det stadig smager rigtig godt!

Sarah Bernhardt – Det lyder så delikat fransk med Sarah Bernhardt kager, men de er faktisk slet ikke franske. Sarah Bernhardt kager er ærkedanske, men der er et fransk tvist på historien om de lækre chokoladetoppe. Du kan her både læse historien bag Sarah Bernhardt og opskriften på de lækre kager.

Sashimi – Denne fantastiske lille japanske ret, den tager ikke meget mere end 15 minutter at forberede. Da den serveres rå er der heller ikke meget tilberedning ved sashimi. Her får du Beates bud på en sashimi opskrift med havbars.

Sauce bordelaise – Det her er en klassisk fransk sauce. Du kan bruge sauce bordelaise til stort set alt kød, men sauce bordelaise bliver nok oftest brugt til oksekød. Find vores opskrift på ægte fransk sauce bordelaise her!

Scrambled eggs – Det her er en af de hurtigste opskrifter på HurtigMums. Scrambled eggs tager ikke meget mere end 5 minutter at lave. I den mest hardcore variant af scrambled eggs behøves du faktisk ikke andet end æg. I vores grundopskrift har vi dog tilføjet mælk, salt og peber til scrambled eggs opskriften.

Selleripuré – Selleripure er en cremet, fløjlsblød side lavet af fint blendede sellerirødder. Med sin milde, let nøddeagtige smag og silkeagtige konsistens tilbyder den en elegant kontrast til mange hovedretter. Denne jordnære pure passer perfekt til alt fra fjerkræ til fisk og rødt kød, hvilket gør den til en alsidig favorit på middagsbordet. En ideel ledsager for dem, der søger et raffineret alternativ til traditionelle kartoffelpuréer.

Shakshuka – Nordafrikansk ret, der kan spises til morgenmad, frokost eller aftensmad. Shakshuka består af en krydret tomatsovs og pocherede æg. Simpel, lækker og genial ret.

Shawarma – Er måske noget du normalt køber ude i byen. Men nu har du muligheden for selv at lave den.

Sigtebrød – Her finder du en opskrift på sigtebrød. Og ja hvis du har mistanken om at sigtebrød er lavet på sigtemel, så er det helt korrekt. Her får du Beates opskrift på sigtebrød.

Simit – Det er vel egentlig en tyrkisk form for bagel. Simit ligner til forveksling normale bagels og så har den bare et overtræk af sesam. Se opskriften på Simit her.

Skidne æg – Det her lidt ucharmerende navn skidne æg dækker over en ganske lækker ret. Skidne æg er en typisk påskeret. Du kan læse mere om skidne æg her.

Skinkeculotte – noget af det bedste fra grisen og her får du to måder at tilberede skinkeculotte på: Grill eller ovn. Skinkeculotte er mums, men nok mest langsom mums.

Skinkesalat – Lækker cremet skinkesalat som smager fantastisk i en croissant.

Skinkestang – klassisk dansk ret. Skinkestang var det helt store hit i slutfirserne og halvfemserne, og det virker som om det er ved at vende tilbage med fuld kraft.

Skipperlabskovs – Skipperlabskovs er rigtig vintermad, der bare skal have lov til at stå og simre. Skipperlabskovs er lavet på sprængt oksebryst.

Sol over Gudhjem – En rigtig Bornholmsk specialitet! Og så tager det kun 15 minutter!

Smørcreme – Det her er en af de vigtigste bestanddele i rigtig mange kageretter. Læs her hvordan du nemt laver en rigtig lækker smørcreme på bare 10 minutter. Mums!

Småkager – Find vores oversigt over opskrifter med småkager her. Du kan finde alt fra pebernødder over finskbrød til helt klassiske brunkager blandt disse småkager.

Snickerskage – En snickerskage er ikke lavet af snickers, men smagen minder meget om, og mange ingredienser er også ens. Du kan læse om en af de mest fantastiske kager nogensinde lavet på inspiration af en chokoladebar her.

Snobrødsdej – Ikke verdens lækreste ret – men nok noget nær verdens hyggeligste ret. Snobrødsdej og snobrød er en dejlig sommerret.

Sommersalat – dejlig let salat med bl.a. jordbær, ærter,  babyspinat og salatost med lækker dressing til. Sommersalat er også en klassisk dansk pålægssalat! Den får du også opskriften på, så klik bare helt trygt på sommersalat.

Soufflé – Det kan du godt! Lækker fransk soufflé med spinat. Det er ikke let, men tilgængelig er det jo en elegant ret.

Souvlaki – Kort og godt er souvlaki kød på spyd. Der kan bruges forskellige typer kød, men næsten ligegyldigt hvad du gør, smager græske souvlaki herligt.

Spaghetti bolognese – Her er retten over alle italienske retter Spaghetti bolognese. Denne version af spaghetti bolognese er bedst med rødvin. Masser af rødvin.

Spaghetti carbonara – Denne ret er næsten lige så stor en klassiker som spaghetti bolognese men trods at spaghetti carbonara er en super lækker ret. Ja så er spaghetti carbonara af en eller anden grund ikke lige så populær spaghetti bolognese.

Spaghetti med kødsovs – Denne ret er en klassiker hos børnene. Dog skal alt ikke være det samme hver gang. Vi har givet denne spaghetti med kødsovs lidt ekstra smag med krydderier, sambal oelek og en masse parmasan ost selvfølgelig!

Spareribs – Super nice amerikansk version af spareribs. Denne version af opskriften er beregnet på ovn, men du kan også sagtens smide spareribsene på grillen.

Spejlæg – Der er en række måder man kan lave spejlæg på. Du får her forskellige varianter som den helt simple opskrift på spejlæg. Du får også en fedtfattig opskrift på spejlæg og sidst får du en opskrift på hvordan du kan lave spejlæg i mikroovnen.

Spidskålssalat – Lækker salat med spidskål. Spidskål er supersundt og det er denne version af spidskålssalat også.

Spinatlasagne – Dette er nok verdens lækreste vegetarlasagne. Spinatlasagne er ikke bare lidt lækker – den er topnice.

Spinatpandekager – De er flotte, de er lækre, og du kan sagtens selv lave spinatpandekager. De bliver grønne, og det ser bare godt ud. I den her opskrift på spinatpandekager er fyldet af oksekød, men du kan sagtens bruge alt muligt andet.

Spinatroulade – Denne her spinatroulade er lavet med laks. Hvis du benytter LCHF er den her ret et absolut must i dit repetoire af opskrifter, men spinatroulade er også en lækker ret for alle andre.

Spinatsalat – En af de hurtigste retter vi har til dage hvor det bare skal gå hurtigt. Nå ja og så smager denne spinatsalat jo faktisk også ret godt.

Spinattærte – Find den lækre opskrift på spinattærte med laks og feta her. Det er ikke et tilfælde vi får flere og flere spinatretter her på siden, da det både er en lækker og sund ingrediens. Det gælder også spinattærte og du kan finde opskriften her.

Spinatvafler – Hvor normale vafler er fyldt med kalorier, så er spinatvafler en noget sundere variant. Denne opskrift på spinatvafler tager kun 30 minutter, og ja så er den superlækker. Du kan finde opskriften på spinatvafler her, og denne opskrift går rigtig godt med laks eller avokado.

Squashkage – I denne opskrift får du en lækker kage med et twist af squash og ostecreme. En god dessert til aftenkaffen.

Squash lasagne – hvis du er en LCHF’er, så er squash lasagne lige noget for dig. Du kan læse meget here hvordan du laver en low carb lasagne her med denne squash lasagne.

Stegeben – Det er en af de der retter, der skal tage lang tid. Jeg laver typisk stegeben med en god portion kartoffelmos. Du får her både opskriften på hvordan du laver stegeben i ovn og stegeben i gryde.

Stegt and – Der er to dage om året, hvor der bliver spist rigtig meget stegt and. Det er Mortens Aften og juleaften. Denne her opskrift på stegt and, den kan du dog bruge lige præcis på det tidspunkt, som du gerne vil. Se den populære opskrift på stegt and her!

Stegt flæsk – En af de mest danske retter i det danske køkken er stegt flæsk. Nogle hader stegt flæsk, men langt de fleste elsker denne ret, og hvis stegt flæsk laves rigtigt, så smager det helt fantastisk. Du kan finde vores opskrift på stegt flæsk her.

Stegt flæsk med persillesovs – Der er noget ved stegt flæsk, og når der serveres stegt flæsk med persillesovs, så er det fuldendt. Stegt flæsk med persillesovs er den mest populære variant af stegt flæsk. Find opskriften på stegt flæsk med persillesovs her.

Stegt flæsk på grill – Du kan servere stegt flæsk på grill nøjagtig på samme måde, som stegt flæsk på pande eller i ovn. Se opskriften på lækker stegt flæsk på grill her!

Stegt laks – Supernemt, og smager fantastisk. Du kan servere stegt laks til f.eks. ris, kartofler eller salat. læs her hvordan du laver stegt laks.

Stegt lever – Kan smage godt! Men husk at lave god sovs og have resten af tilbehøret i orden. Dertil er det vigtigt at følge nogle meget præcise stegeregler når man laver stegt lever. Læs alt om det her.

Stegt spidskål – supernemt og sundt tilbehør. Stegt spidskål smager godt, er let at lave og ingredienserne er ret billige. Derudover så passer retten rigtig fint ind i flere moderne livs-stiler så som LCHF, Palæo og spis efter dit blodsukker.

Stegte nudler – em nem ret, hvor du får noget, der er velsmagende, samtidig med du får tømt lageret for grøntsager. Stegte nudler er nemme at lave og koster nærmest ingenting. Få inspiration her.

Stegte ris – De her stegte ris kan spises som rent studentermad eller som tilbehør til de fleste retter, hvor du normalt laver helt almindelige kogte ris. Når der er mange, der foretrækker stegte ris, så er det fordi de giver en lidt anden smagsoplevelse. Læs her hvordan du laver stegte ris.

Stegte ål – I min barndom ved fjorden var stegt ål en ret vi fik ret tit. Desværre er bestanden af faldet og derfor er det heller ikke så ofte den længere står på stegte ål. Det gør dog ikke retten mindre god. Stegte ål er en lækker fiskeret, der går rigtig godt med kogte kartofler og persillesovs.

Stenalderbrød – Uanset om du dyrker palæokostens principper eller om du er på en LCHF kur, så er stenalderbrød en rigtig god opfindelse for danskere. I et land hvor rugbrød og brød er super populære og en del af den daglige kost, så kan det være rigtig svært med madrytmer, hvis man ikke spiser brød. Det gør jeg ikke når jeg kører LCHF kuren, men her kommer stenalderbrødet som et godt alternativ med få kulhydrater.

Stjerneskud – Frokostanretning med fisk på toastbrød. Helt klassisk spise, når man besøger Vestjylland eller vil have en klassisk dansk frokostanretning med fisk. Stjerneskud er og bliver et kæmpehit i det danske køkken.

Stracciatella is – Her får du Beates lækre opskrift på på stracciatella is – den lækreste italienske is.

Stuvet grønkål – En forrygende klassisk dansk ret som er let at lave og smager virkelig godt. Passer godt til f.eks. kogt skinke eller medisterpølse. Der er tips til stuvet grønkål i frisk og fra frossen stand.

Stuvet hvidkål – Helt klassisk dansk ret. I dag spiser vi danskere mest stuvet hvidkål i julen. Du kan dog også nemt servere stuvet hvidkål til den store klassiske frokost.

Stuvet spidskål – Ligesom du kan få stuvet hvidkål, så kan du naturligvis også lave stuvet spidskål. Om det er stuvet spidskål eller stuvet hvidkål, som du laver, well kig hvilken en af kåltyperne du har liggende, og vælg den. Her får du opskriften på stuvet spidskål, og lige ovenfor har du opskriften på stuvet hvidkål.

Stuvet spinat – Stuvet spinat er super nemt at lave og så smager det fantastisk. Stuvet spinat passer godt til mange retter. Få opskriften på stuvet spinat lige her!

Sund aftensmad – spis efter at få stabilt blodsukker! Næsten garanteret vægttab og slut med sukkertrang. Du undgår også en del tilsætningsstoffer og e-numre. Masser af opskrifter på sund aftensmad.

Sukkerglaserede pekannødder – du tager nogle sunde og dyre nødder og gør dem usunde, og… og helt uimodståeligt velsmagende. En supersnack!

Sunde pandekager – Nu får vi det jo næsten til at lyde som om det vrimler med usunde pandekager derud, og det mener vi aldeles ikke er tilfældet. De her sunde pandekager har en lavere mængde fedt og sukker end normale pandekager, og derfor betragter vi det som sunde pandekager. Der er også sesamfrø og sesamolie i de her sunde pandekager.

Surdej – Den gode gamle hemmelige ingrediens i et godt rugbrød er surdej. Her får du opskriften på hvordan du laver ægte hjemmelavet surdej. Denne opskrift tager omkring 4 dage at lave, og der er altså ikke nogle korte genveje i denne opskrift på surdej!

Sushi – Her får du opskrift på makiruller, uramakiruller og ngiri. Det er nogle af de vigtigste opskrifter i sushi verdenen. Der findes også andre sushi opskrifter – og dem vil vi løbende opdatere her.

Svampesuppe – lækker cremet svampesuppe med fløde. Den smager virkelig godt og er nem at lave. Det eneste spørgsmål med svampesuppe er, om man kan lide svampe. Hvis man er vild med dem, så er det en ‘nobrainer’.

Svampesuppe – klimavenlig – Denne opskrift er faktisk ligeså lækker og cremet som vores anden svampesuppe opskrift. Den her er dog bare klimavenlig – så behøver du i hvert fald ikke have dårlig samvittighed.

Svensk pølseret – Der er ikke meget svensk over denne ret udover navnet. Svensk pølseret er en klassisk dansk opskrift, selvom man kunne forledes til at tro at svensk pølseret kom fra et bestemt andet nordisk land.

Svensk pølseret med pasta – her får du en lidt anden variant end den klassiske svesnke pølseret. Svensk pølseret med pasta er min egen lille favorit.

Svinekotelet – Svinekotelet er både saftigt og lækkert, hvis du tilbereder det rigtigt. Få opskriften på saftig svinekotelet, der sidder lige i skabet! Se opskriften her!

Svinekæber – En svinekæber er i bund og grund en muskel, og der er meget bindsvæv, der skal behandles. Til gengæld så er svinekæber når lavet rigtig en af de lækreste retter, som nærmest smelter på tungen. Du kan finde opskriften på svinekæber her.

Svinemørbrad i ovn – Svinemørbrad er en nationalspise. Uanset om du spiser den i ovn eller i en mørbradgryde, så er svinemørbrad super lækker spise. Her får du opskriften på svinemørbrad i ovn.

Svinemørbrad på grill – Hvis bare du lige husker den her hjemmelavede marinade og at den skal have indirekte varme… så er du sikker på at få en lækker og saftig svinemørbrad på grill ud af det.

Sylte – Det er en af de retter som deler julens gæster. Enten elsker du sylte eller også hader du sylte. Jeg elsker sylte, men kolestorelen er desværre ikke så glad for, at jeg spiser så meget sylte, som jeg gerne vil. Her får du en klassisk opskrift på sylte!

Syltede agurker – Nem opskrift som er et godt tilbehør til hovedretten! Disse syltede agurker vil helt sikkert være et hit blandt dem der elsker det syrlige.

Syltede chili – Du kan her få mulighed for at lave nemme og lækre syltede chili. Det tager kun 10 minutter at lave syltede chili, men for at de syltede chili skal få den helt rigtige smag, så er det en god ide at lade dem hvile i 14 dages tid. Du får i øvrigt udover syltede chili også en lækker opskrift på chiliolie.

Syltede grønne tomater – Nogle gange kommer du til at have mange grønne tomater i drivhuset. Der er ikke mange gode opskrifter til dem, bortset nok fra denne her med syltede grønne tomater. I forhold til holdbarhed, så er syltede grønne tomater i øvrigt en af de retter, der kan holde rigtig lang tid.

Syltede løg – herligt tilbehør til mange forskellige retter. Den her opskrift på syltede løg er lige til at gå til, men pas på! Man bliver let vænnet til at have syltede løg til næsten alle retter.

Syltede rødbeder – Den her opskrift på syltede rødbeder er enkel og nem. Rødbederne smager fantastisk til f.eks. biksemad.

Syltede pærer – Er du til søde sager, så er de her syltede pærer lige noget for dig. Syltede pærer serveres enten med flødeskum, råcreme eller du kan endda servere syltede pærer med is til. Her får du i hvertfald opskriften på syltede pærer.

Syltede rødløg – Det er slet ikke så svært. Tager ikke meget mere end 10 minutter og det er hvor du også har tid til at læse opskriften på syltede rødløg.

Syltede squash – En af de nyere lidt specielle diller indenfor syltede retter er syltede squash. Her får du HurtigMums egen opskrift på lækre skønne syltede squash.

Syltet ingefær – Du kender det fra sushi – hvor det er lidt surt og friskt. Det kaldes sushi ginger, og du får opskriften her. Men du får også opskriften på sødsyltet ingefær, der bruges til søde sager.

Sød chilisauce – Uanset om du skal bruge det til Thaimad eller som ingrediens i barbecue eller andet, så er sød chilisauce en god opskrift at kende. Her får du Beate Grandahls opskrift på sød chilisauce.

Søde kartofler – også kaldet batater, og de har ikke ret meget med rigtige kartofler at gøre udover det er rodfrugter. Masser af viden og opskrift på de lækreste og lidt sundere pomfritter lavet af søde kartofler.

Andre artikler på HurtigMums

Nedenfor kan du se nogle af de andre nøgleartikler vi har her på siden. Silikomart – Silikoneforme er generelt at foretrække til bagning, og de bedste som stadigvæk er i et rimeligt prisleje er silikomart. Silikomart silikoneforme er rigtig gode for stort set alle amatørkokke såvel som for mange professionelle.