Retter der starter med B

Nedenfor kan du finde retter der starter med B. Der er en del bagte og brasserede retter nedenunder og retter med banan, men du kan også finde meget andet som bagna cauda, bankekød og naturligvis bearnaisesovs. Listen er alfabetisk, så scroll ned til den ret, som du leder efter!

Baba ganoush – Det betyder egentlig den forkælede far på arabisk – og du kan nok høre baba lyder noget a la papa! Baba ganoush er en lækker lille ret med augerginer, hvidløg og citroner. Der skal naturligvis også tahin i baba ganoush. Se hele opskriften på baba ganoush her!

Baby BLT – Det her er en spændende lille snack. I en baby BLT er der bacon, salat (lettuce) og cherrytomater.

Bagels – Lav de lækreste hjemmelavet bagles, som du kan fylde med alt muligt lækkert. Du kan f.eks. spise dem til morgenmad, eller tage dem med i madpakken. Supernemt og lækkert.

Bagna cauda – Uanset om du kan lide ansjoser eller ej, så skal du prøve bagna cauda. Det er en lækker lille italiensk ansjosdip, som bare skal prøves.

Baguette – Med denne opskrift på hjemmelavet baguette, så kan du få en så lækker brunch. Og der er noget, der bare er bedre ved hjemmelavet. Det gælder også hjemmelavet baguette.

Bagt blomkål – Den her opskrift på bagt blomkål kommer med sesamfrø, gurkemeje og en smule chili og ingefær. Hvis du gerne vil have noget sundt en gang imellem som på samme tider er rigtig lækkert, så prøv denne opskrift på bagt  blomkål.

Bagt fisk og porrer med lufttørret skinke – klimavenlig – Denne opskrift er lækker som forret og du gerne vil imponere dine gæster. Ovenikøbet er den også klimavenlig!

Bagt kartoffelmos – En rigtig god variant af kartoffelmos. Find opskriften på bagt kartoffelmos her.

Bagt æblekage – Den her opskrift vil du elske! den er super nem og æblekagen smager fantastisk. Find opskriften på bagt æblekage her.

Bagte kartofler – Her får du en super lækker opskrift på bagte kartofler med avocado og den italienske specialitet mascarpone. Find opskriften på bagte kartofler her.

Bagte kartofler med vegansk fyld – En god version af bagte kartofler med kartoffelfyld, champignoner, porre og rød karrypasta!

Bagte kartofler i airfryer Bagte kartofler i en Airfryer er en hurtig og sund måde at opnå sprødhed og smag, uden brug af meget olie. Prøv det i dag!

Bagte rodfrugter – De fleste kunne godt tænke sig et friskt alternativ til bagt kartofler, og bagte rodfrugter er et rigtig lækkert alternativ. I denne opskrift på bagte rodfrugter er der brugt honning og balsamico. Det er rent mums – find opskriften på bagte rodfrugter med honning og balsamico her!

Bagte rødbeder – Egentlig er bagte rødbeder jo også bare bagte rodfrugter. Når vi har en opskrift dedidkeret specielt til bagte rødbeder, så er det fordi det er en af Danmarks mest populære rodfrugter at proppe i ovnen! Du får her faktisk 3 forskellige opskrifter på bagte rødbeder: Den mest almindelige med rødbeder i skiver, den noget mere langsommelige med hele rødbeder og så den snackede nemlig, når du vil lave hjemmelavede chips af rødbeder dvs. rødbedeschips!

Bagte tomater – dejligt og nemt. Det er vigtigt med de rigtige krydderier for det rigtig skal ringe, og det gør det i den her opskrift på bagte tomater. Indeholder også tips til håndtering af tomater.

Baked beans – det er noget af det som os, der har haft fornøjelsen af at rejse meget i England enten elsker eller hader. Her har du vores opskrift på baked beans, der er rigtig rigtig lækre.

Baklava – Det her er en dessert, og hvis du ikke kender den, så er det ikke så usædvanligt. Den er nemlig ikke særlig kendt i Danmark, men i det sydøstlige Europa og i Mellemøsten findes der rigtig mange lande, der ligger patent på at det var netop dem, der var ophavsland til baklava. Du kan læse mere om opskriften til baklava her.

Bami goreng – Her kommer inspirationen fra Indonesien og bami goreng er en klassisk indonesisk ret. Denne bami goreng er lavet helt traditionelt med nudler og kylling. Det er en af de hurtige retter, og det tager kun omkring 20 minutter at lave bami goreng!

Bananasplit – Det her er måske den nemmeste bananret at lave, og på samme tid er bananasplit en af de lækreste bananretter i verden. Det lyder jo ret godt, men er der så ikke nogle ulemper ved bananasplit? Jo bananasplit er desværre ikke den sundeste bananret.

Bananbrød – Mange vil nok mene at bananbrød er en noget misvisende betegnelse. Der er nemlig ikke meget brød over bananbrød, men i stedet for hører et bananbrød klart ind under kategorien kager.

Bananis – Det her er en rigtig lækker substitut for dig, der elsker is, men hader kalorierne. Her får du en sund bananis, som er vildt lækker!

Banankage – Lækker kage for alle os, der elsker bananer. Denne banankage er en helt klassisk retrokage, der tager dig med tilbage til 80’erne, hvor banankagen var noget af det hippeste.

Banankage med chokolade – Lidt sundere udgave, som smager fremragende. Banankage med chokolade får en fantastisk konsistens, og den kræver meget arbejdskraft.

Bananmuffins – Ja det er jo ikke kun banankage, der er kage med banan. Her får du opskriften på bananmuffins.

Bananpandekager – Pandekager der indeholder bananer. Bananpandekager er nok en lille bitte smule sundere end andre pandekager.

Bananretter – Her kan du finde HurtigMums komplette oversigt over bananretter. Bananer er og bliver en gudespise for nogle, og en hadespise for andre. Vi kan faktisk rigtig godt lide bananer, og her har du en oversigt over de bananretter du kan finde på HurtigMums.

Bankekød – Her får du opskriften på det lækreste og møreste bankekød. Server din bankekød med kartoffelmos eller lignende.

Banoffee pie – Havde du liget tænkt man kunne mikse en banan sammen med toffees til en lækker kage. Det kan man, og det kalder man en banoffee pie. Se opskriften på banoffee pie her.

Barbecuesovs og barbecuemarinade – Den perfekte sovs til grill. Du får hele forklaringen på hvorfor det hedder barbecuesovs og barbecuemarinade. Det tager kun fem minutter (men smagen bliver lidt længere).

Bastogne kiks – De her kiks tror de fleste man er nød til at købe i butikkerne, men du kan sagtens selv lave bastogne kiks. Her får du opskriften på de belgiske kiks fra bastogne og heraf navnet bastogne kiks.

Bavette Steak – Den her oksekødsret kan laves på lidt forskellige måder. Beate Grandahl viser her hvordan, man kan lave bavette steak på panden i den lækreste sovs.

Bearnaise sous vide – Dyk ned i sous vide-kunsten med bearnaise, hvor præcision møder smagsfuld perfektion. Denne metode sikrer en fejlfri sauce med intens estragonaroma. En revolutionerende tilgang til denne klassiske sauce, der garanterer konsistent kvalitet hver gang.

Bearnaisesovs – Ja mange kalder den jo det lidt finere navn bearnaisesauce, men de fleste foretrækker det godt nede på jorden dejlige udtryk bearnaisesovs. Du får her opskriften på hjemmelavet bearnaisesovs, og forklaringen på hvorfor bernaisesovs nogle gange skeller, og hvordan du kan undgå at din bearnaisesovs skeller.

Bechamelsauce – Opskrift på hjemmelavet bechamelsauce. Bechamelsauce som du eksmepelvis bruger i lasagne.

Bedstefars skæg – Meget sød kage.  Bedstefars skæg kendes som bradepandekage

Benløse fugle – Lækker klassisk ret. Det bruges oksekød, og der anvendes ikke fugle! Smager godt lavet med bacon og med kartoffelmos eller blomkålsmos som tilbehør.

Beyti kebab – Her er en af de få danske opskrifter der findes på den tyrkiske specialitet beyti kebab. Bare klik på det indledende link og så finder du opskriften beyti kebab.

Biksemad – Helt klassisk ret, der formodentligt stammer fra den svenske ret Pytt i Panna. Men på dansk hedder det biksemad, og her får du netop opskriften på biksemad.

Biryani – Mellemøstlig gryderet krydret med anderledes hovedretskrydderier som nelliker, kardemomme og kanel. Biryani er en af de ting, som der færreste får kastet sit ud, men som de fleste burde prøve at lave. Du får her opskriften på Biryani.

Biscotti – Ordet bsicotti er egentlig bare italiensk for småkage. Der findes mange forskellige opskrifter på biscotti, men den her opskrift på biscotti er hvad de fleste danskere forbinder med biscotti.

Blinis – Det her er en russisk specialitet som har vundet meget indpas i det finere danske køkken eller måske rettere til fine lejligheder. Her får du både den lidt fordanskede og superpopulære variante på blinis med bagepulver såvel som den mere originalt og russisk inspirerede variant af blinis med gær. Du kan finde begge opskrifter på blinis her!

Blomkålsfrikadeller – Frikadeller lavet af blomkål. Du kan spise disse blomkålsfrikadeller som helt almindelige frikadeller eller spise dine blomkålsfrikadeller sammen med en lækker salat.

Blomkålsgratin – Gratin lavet på blomkål. Blomkålsgratin er egentlig en resteopskrift som andre gratinner, men i dag er det meget mere end blot rester og mange laver blomkålsgratin fra bunden uden at der er tale om egentlige rester. Du kan finde vores opskrift på blomkålsgratin her.-

Blomkålsmos – Rigtig godt og sunde alternativ til kartoffelmos. Blomkålsmos er en af de retter i Danmark, der virkelig har vokset i popularitet over de sidste par år. Det er ikke noget tilfælde for blomkålsmos er en super lækker og sund ret.

Blomkålspizza – For dem der elsker Pizza, men hader kalorier, så er blomkålspizza en rigtig god ret! Vi har tilføjet et lille tip, så bunden ikke bliver klæg, hvilket kan være et problem, når du laver blomkålspizza.

Blomkålspure – Minder for så vidt meget om blomkålsmos. Blomkålspure kan bruges i stedet for kartoffelmos ligesom blomkålsmos.

Blomkålsretter – Oversigt over alle retter der er baseret på blomkål hos HurtigMums.

Blomkålsris – Blomkål hakket så fint at det minder om ris, og blomkålsris er en glimrende low carb løsning, hvis man ikke ønsker at spise normale ris.

Blomkålssalat – Salat hvor hovedingrediensen er blomkål. Blomkålssalat er en rigtig lækker og sund salat.

Blomkålssuppe – Suppe lavet på blomkål. Siger næsten sig selv, og blomkålssuppe er en rigtig god ret for os, der elsker LCHF.

Blommemarmelade – Lav din marmelade selv. Det tager knap en halv time og resultatet er superlækkert. Sammen med opskriften på blommemarmelade følger tips til: Holdbarhed og frysning samt forklaring af forskellen mellem marmelade og syltetøj.

Bløde løg – Klassisk dansk tilbehør til eksempelvis dine bøffer! Denne ret passer nu egentlig bare sig selv og bløde løg er meget nemt at lave.

Blødende chokoladekage – Nøglen til den gode blødende chokoladekage er bagetiden. Du kan her læse mere om hvordan man laver den perfekte blødende chokoladekage.

Blødkogt æg – Hvor svært kan det lige være… I gryden og så et blødkogt æg, well vidste du at forskellige størrelser æg skal have forskellig længde kogetid for at blive til et blødkogt æg. Vi præsenterer dig for formlen på kogetid for blødkogte æg, og genvejen med en liste af kogetider, så du ikke skal til at regne ud, hvor lang tid dit æg skal bruge for at blive et blødkogt æg.

Blåbærmuffins – Muffins er en af de ting, som er så lækre, at det er svært at holde fingrene fra dem. Det gælder også de her blåbærmuffins, som simpelthen får mine tænder til at løbe i vand. Klik på indlende link for at komme til opskriften på blåbærmuffins.

Boeuf bourguignon – Denne her ret er en egnsret fra Bourgogne. Det er også deraf navnet boeuf bourguignon kommer fra. Du kan læse alt om den lækre gryderet her, og få vores opskrift. Vi anbefaler at når du serverer boeuf bourguignong så er det med kartoffelmos.

Boller – helt almindelige boller. Det er det du kan finde opskriften på her. Mums dejlige hjemmelavede boller.

Boller i karry – Lækker klassisk ret – serveres typisk med ris, blomkålsris, naan og/eller chapati. Her får du en rigtig god og nem opskrift på boller i karry.

Bounty – Super lækre bounty, til dig der er vild med kokos og chokolade – med opskriften kan du lave bounty med kun 3 ingredienser!

Bradepandekage – Denne variant af bradepandekage er med æbler. Jo syrligere æblerne er des bedre for netop denne bradepandekage. Mums!

Brandbil – Du har nok drukket en Brandbil eller to, hvis du var ung i 90’erne. Den røde drink var yderst populær, og det er da ikke uden grund: Den søde, røde sodavand går nemlig godt sammen med krydret lakrids fra Jägermeister.

Broccoli-boller – Denne version af friskbagte boller kombineres med den sunde grøntsag – broccoli! Du kan ikke rigtig smage dem, men du spiser dem!

Broccolisalat – Den her opskrift på broccolisalat er med bacon, og den er perfekt til os, der er ret inspirerede af tankegangen bag LCHF. Vi har dog også tilføjet et par forslag til fedtfattig broccolisalat uden bacon.

Broccolitærte – Lækker tærte med broccoli er det den her opskrift handler om, men det afslører navnet broccolitærte jo nok allerede.

Brombærtærte – Det her er rent mums. Specielt hvis du får adgang til nogle friske brombær, så er den brombærtærte fantastisk. Du se opskriften på vores brombærtærte her.

Brownies – Det er en af de retter som får min søde tand til at klø. Her får du en rigtig god opskrift på de lækreste brownies. Vi har netop opdateret opskriften som nu er verdens bedste amerikanske opskrift på brownies med hasselnødder eller valnødder. Du får også en variant for veganerne uden mælk og andre animalske fedtsyrer.

Brun sovs – Det er en god gammel dansk skik at servere brun sovs, når der kommer gæster på besøg. Det er nok ikke så mange, der benytter den tradition mere, men brun sovs er stadig en rigtig dejlig sovs, som danskerne elsker i høj grad.

Brunkager – En af julens mest traditionelle småkager er brunkager. Her får du vores opskrift på lækre og krydrede brunkager.

Bruschetta – Italiensk bagt brød med ost og tomat. Bruschetta findes alle steder i det italienske køkken, men bruschetta har allerede i flere år været godt på vej ind på det danske marked.

Brunch opskrifter – Oversigt over gode brunchretter og brunch opskrifter. Uanset om du er til mere traditionelt med scrambled eggs og ketchup, eller til mere avancerede brunch opskrifter, ja så kan du finde dem her!

Brunede kartofler – Til den klassiske middagsmad – serveres typisk til højtiderne. Brunede kartofler er af fransk madkender blevet kåret til at være Danmarks svar på en national kartoffelret.

Brunkager – her finder du en af julens vigtigste retter, nemlig brunkager. Sammen med jødekager, pebernødder, vaniljekranse udgør brunkager en vigtig del af den danske juletradition omkring småkager. Her finder du vores opskrift på brunkager, som er rigtig, rigtig lækker!

Brunkål – Her er der ikke tale om en egentlig kåltype. Brunkål er en gammel dansk simreret. Find opskriften på brunkål med hvidkål, kartofler og flæsk.

Brunsviger – En af de helt klassiske danske kager er brunsviger. HurtigMums giver dig her en god og solid traditionel opskrift på brunsviger.

Brændende kærlighed –  Klassisk dansk ret med kartoffelmos. Du kender den måske fra filmen, og her får du så selv muligheden for at lave brændende kærlighed!

Brændte mandler – En af de ting så får hele hjemmet til at dufte af jul er brændte mandler. Her får du en lækker lille opskrift på brændte mandler, og det rigtig gode er, at brændte mandler er faktisk ret nemt at lave. Specielt når du følger denne opskrift.

Budding – Her får du en moderne variant af budding med chia. Det tager noget tid at lave en budding fra bunden, men hvis du har et lille døgns tid, så tag et kig på denne opskrift på budding.

Bulgursalat – Mellemøstlig salat med bulgur som bærende ingrediens. Det er nemt og hurtigt at lave denne bulgursalat.

Bürek – Ret i filodej. Bürek kan laves både med grøntsager eller kød.

Burger – Klassisk burger opskrift. Du kan bruge opskriften på burgerboller nedenfor.

Burgerboller – Ingen burger uden en bolle – Her er opskriften på burgerboller.

Burgerbøffer – For at lave ordentlige bøffer, så skal der laves gode bøffer. Her får du Beates opskrift på lækre burgerbøffer.

Burrito – lækre mexikanske tortillaer med fyld. Både opskrift på fyld, og hvordan du laver tortillaer selv. Burrito er herligt.

Butter chicken – Denne butter chicken er en helt klassisk og naturligvis lavet efter indiske forskrifter. Krydderierne i denne butter chcken er helt friske hvilket gør det lidt bedre.

Butternut squash suppe – lækker intens og cremet suppe lavet på et græskar! Butternut squash suppe er fremtidens suppe, for det er ret let og smager godt.

Bøf med løg – den klassiske danske opskrift forklaret fra a-z. Bøf med løg og selvfølgelig også en opskrift på en let sovs som passer til.

Bøf Stroganoff – Lækker simreret med mørt oksekød i strimler rigeligt med paprika og piskefløde og voila du har Bøf Stroganoff. Find opskriften ved at klikke på indledende link (“Bøf Stroganoff”)

Bønnefritter – Bønnefritter er faktisk ikke sværere at lave end dampede eller kogte bønner. Så hvorfor ikke serverer det, næste gang du har brug for noget lækkert tilbehør? Se opskriften på bønnefritter lige her!

Bønnesalat – Du kan bruge både edamame eller haricot vertes til denne her bønnesalat. Det tager kun 10 minutter at lave en bønnesalat.

Børnenes livretter – Her får du masser af børnevenlige opskrifter. Uanset om dit barn er til pizza, hjemmelavet is eller boller i karry så får du nogle dejlige børneretter her.

Ikke-opskrifter

Klart det meste af det du finder her på hjemmesiden er opskrifter. Men vi har faktisk også lidt andet blandt andet nogle anmeldelser og test. Nedenfor kan du se hvad vi har kategorien “B”.

Bamix stavblender – Det her er en favorit blandt stavblendere. En Bamix stavblender er blandt de lidt dyrere stavblendere, men til gengæld får du også god kvalitet fra ende til anden når du vælger en Bamix stavblender. Læs hele anmeldelsen og læs hvorfor at en Bamix stavblender er et godt valg.

Bjørn Teddy køkkenmaskine – Det er måske et lidt morsomt navn for en madmaskine, men det sagt så er en Bjørn Teddy køkkenmaskine toppen af poppen indenfor køkkenmadskiner. Bjørn Teddy køkkenmaskine er ikke en billig maskine bare så du ved det, men den er holdbar og noget af det bedste der findes efter min bedste overbevisning.

Blender – Se den store oversigt over blender tests. Hvilken blender skal du vælge. Ja det kan jo godt være ret svært at vælge, men vi har fundet nogle af de blendere, der har scoret højt i tests. Det vil sige der er blendere i alle prislejer såvel som grundige blendere og blendere der er gode til at knuse is. Læs alle vores blender tests fed her.

Bosch TKA8013 kaffemaskine – Den her kaffemaskine er ikke superdyr men til gengæld er Bosch TKA8013 kaffemaskine en favorit fordi den laver en rigtig god kaffe uden det store hurlumhej. Læs mere om Bosch TKA8013 her.

Breville Barista Max – Det her er en rigtig god maskine for hjemmebaristaer. Der er to forskellige varianter nemlig Breville Barista Max Plus, der er er den nye udgave med elektronisk display og så er der Breville Barista Espresso Max, der er den lidt ældre model.

Breville Halo XL 9L airfryer – Hurtigmums.dk’s anmelder Laust Kehlet har kigget nærmere på denne store airfryer. Her kan du læse vurderingen og anmeldelsen fra af Breville Halo XL 9L airfryer.